Hae!

Mökki Paljulla Kymenlaakso: Villa Juniper (Omia kokemuksia)

Villa Juniper

Villa Juniper on isokokoinen vuokramökki Kouvolassa. Tämä kohde majoittaa jopa 12 henkilöä kerrallaan.

Tämä artikkeli on oma arvio Villa Juniperin lomamökistä.

Yleistä

  • Viikkovuokra: 1100-1700€
  • Huoneita: 6
  • Makuuhuoneita: 4
  • Pinta-ala: 100m^2
  • Vuodepaikat: 12
  • Rakennettu: 2000

Villa Juniper on Kouvolassa metsän ja järven rauhassa sijaitseva upea lomamökkikokonaisuus rauhallisella ja avaralla tontilla.

Tämä kohde tarjoaa tilaa jopa 12 hengen seurueelle.

Päärakennuksessa on kolme makuuhuonetta, olohuone, 2 WC:tä, sauna, suihkutilat, takkahuone sekä erillinen vierasmökki keittiöineen.

Päärakennuksen ikkunoista avautuu upea näkymä järvelle. Huvilassa on myös viihtyisä parveke ja kuisti, huvimaja, grillikota ja puulämmitetty palju.

Paljun käyttö sisältyy hintaan.

Huvilaan mahtuu 10 aikuista ja 2 lasta.

Huomioithan, että huvilaa ei vuokrata nuorisoryhmille (alle 25 v), eikä siellä saa järjestää juhlia tai tapahtumia. Huvila sijaitsee lähellä naapurimökkiä, joten toivomme asiakkaiden kunnioittavan naapureiden rauhaa.

Seuraavaksi jaan omia kokemuksia antoisalta mökkiviikonlopulta Villa Juniperissa.

Saapuminen

Kouvola on Kymenlaaksossa sijaitseva kunta, joten suurelle osaa suomalaisista kyseessä on muutaman tunnin ajomatka korkeintaan.

Itse mökille saapuminen on siltä osin hiukan kinkkistä, että mökkitien loppu on jyrkkä alamäki, joka laskee noin 20-30m alas kiertäen kuvissa näkyvän jyrkän kallion.

Muistaakseni ohjeistus olikin, että talvisaikaan mäkeä ei tule ajaa autolla alas. Kesällä nelivedolla ei tosin ollut minkäänlaista ongelmaa. Ja jos autoa ei halua ajaa alas asti, niin eipä siinä kävelymatkaa tule kuin minuutin tai kaksi.

Villa Juniper järvimaisema

Tilat ja varustelu

Pakko sanoa heti alkuun, että Villa Juniper on varmastikin paras lomamökki missä itse olen käynyt (olen käynyt yli 30:ssa mökissä elämäni aikana).

Kohde on PALJON parempi, mitä Juniperin nettisivuilta tai Nettimökin kuvauksesta käsittää.

Itse päämökissä on paljon tilaa, sekä varsin tilava keittiö. Myös terasseilla on paljon tilaa—penkkejä riittää kevyesti yli 10:lle hengelle ulkona, joten tämä on varsin mainio kesäkohde.

Laskeskelimme huvikseen, että vaikka kohde on suunniteltu max 12:lle, niin tilaa olisi varmastikin 20:lle kerrallaan, eikä tekisi tiukkaa.

Jääkaappejakin oli 3. Päämökin yläkerrassa yksi, alakerrassa yksi ja pihamökissä yksi. Itseasiassa, tuo pieni pihamökkikin jo itsessään majoittaa pari henkilöä ja on jo yksinään parempi kuin monet vuokrattavat pikkumökit.

Vessoja löytyy sisältä kaksi kipaletta, sekä ulkoa yksi ulkohuussi.

Ja tosiaan makkareitakin riittää. Itse nukahdin alakerran sohvalle ja nukuin oikein makoisasti siinä, vaikka makkareissa olisi kyllä ollut tilaa…

Omalla kohdallamme koko mökin koho-kohta oli tietysti palju terasseineen. Vietimme suuren osan ajasta paljussa! Kuten kuvasta näkee, paljusta avautuu maisemat järvelle kesäisen auringonlaskun suuntaan.

Palju ja auringonlasku

Mökissä on toki saunakin, mutta kesähelteiden takia ei tullut saunaa käytettyä!

Myös pitkä laituri oli kiva lisä. Mökin edustalla vesi oli varsin matalaa, ja pitkän laiturin ansiosta oli kiva pulahtaa syvemmälle veteen suoraan.

Tästä laiturinnokasta nappaamastani kuvasta saa aika hyvän käsityksen koko mestasta.

Villa Juniper laituri

Ympäristö

Kuten taisinkin jo mainita, mökki sijaitsee kallion suojassa järven rannalla. Kallion kielekkeelle johtaa portaat, joita kannattaa kiivetä varovasti. Maisemat kalliolta on makeat. Tämä kallion suoja tarjoaa aika uniikin kokemuksen siinä mielessä, että mökki on “eristettynä” muista alueen mökeistä. Tosin aivan päämökin vieressä on kyllä yksi (rauhallinen) naapuri mökkeineen.

Kallio ja portaat

Ja tosiaan mökin tontti on aika isokokoinen ja nurmikkoinen. Mökki on auringon puolella kesäisin, joten pihalle paistaa aikalailla koko ajan aurinko säiden salliessa.

Järvi on yksi kirkkaimmista mitä olen nähnyt. Lisäksi järvi on aika matala ja hiekkapohjainen. Katseltiin laiturin nokasta kaloja jotka polskivat metrin parin syvyydessä.

Järvimaisema ja kallio

Tekemistä

Näin tasokkaasti varustellussa mökissä ei tekeminenkään pääse loppumaan. Pihalla voi pelata vaikka krikettiä—me pelasimme krikettiä ainakin 3 tuntia illan hämärtyessä. Sopiva laji näin isolle tontille, sillä maalit pystyi virittämään niin moneen eri paikkaan ja monella eri tavallla.

Pelivehkeet löydät pienestä leikkimökistä.

Kriketti

Toki pihalle voi virittää leikkimökistä löytyvän sulkiskentänkin. Rajat tietysti puuttuvat, mutta mökillä pelatessa sen ei tarvitse olla niin tarkkaa.

Sulkapallo

Muuta mielenkiintoista

Uskomattomin juttu oli kuulla, että mökin tontilla on esihistoriallisia kalliomaalauksia! Kyseiset kalliomaalaukset ovat nimeltään Uutelanvuoren kalliomaalaukset—näillä on jopa omat Wikipedia-sivut.

Uutelanvuoren kalliomaalaukset sijaitsevat päämökistä noin 30m päässä alla olevan kuvan osoittamassa paikassa.

Uutelanvuoren kalliomaalauskset—kulkuohje tontin eteläpuolelta katsottuna

Käytiin vilkaisemassa teoksia! Tässä kuva, jossa allekirjoittanut poseeraa esihistoriallisen kalliomaalauksen kanssa. Jos et erota maalausta kuvasta, niin se on noin sormen mitan verran etusormestani ylöspäin todella himmeällä.

Uutelanvuoren kalliomaalaukset

Oma kokemus ja lopullinen arvio

Lyhyesti sanottuna oli aivan mainio kokemus—5/5.

Meillä kävi vielä oikein kunnon tuuri säiden kanssa. Oli elokuun vikat päivät, jolloin yleensä sataa ja on syksyistä. Mutta tällä kertaa oli +30 ja aurinko paistoi. Illalla nähtiin jopa revontuliakin!

Villa Juniperin omistajat ovat myös todella ystävällisiä ja auttavaisia. Olin heihin yhteydessä pariin otteeseen mökkiviikonlopun aikana. He mielellään opastivat meidät muun muassa kalliomaalausten luo ja auttoivat puhelimen välityksellä paljun täytössä.

Kaikenkaikkiaan Villa Juniper oli paljon mainostettua parempi mökkikohde. Meidän porukassa oli kahdeksan henkeä, ja tilaa riitti yllin kyllin kaikille. Sekä terassilla että paljussa mahtui kaikki olemaan kerrallaan.

Suosittelen ehdottomasti rauhallista lomaa viettäville seurueille! Rauhallinen sijainti, iso tontti, uniikki sijainti, kirkas järvi ja avulias omistajaperhe. Mikä voisi mennä paremmin?

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *