Hae!

Suomen Maakunnat: Kattava Opas (2024)

Tässä on lista Suomen maakunnista:

 1. Ahvenanmaa
 2. Etelä-Karjala
 3. Etelä-Pohjanmaa
 4. Etelä-Savo
 5. Kainuu
 6. Kanta-Häme
 7. Keski-Pohjanmaa
 8. Keski-Suomi
 9. Kymenlaakso
 10. Lappi
 11. Pirkanmaa
 12. Pohjanmaa
 13. Pohjois-Karjala
 14. Pohjois-Pohjanmaa
 15. Pohjois-Savo
 16. Päijät-Häme
 17. Satakunta
 18. Uusimaa
 19. Varsinais-Suomi

Alta löydät tarkemmat kuvaukset ja infopläjäykset jokaisesta maakunnasta. Näistä voi olla hyötyä vaikkapa jos suunnittelet kotimaanmatkailua!

Ahvenanmaa 🏝️

Ahvenanmaa

Ahvenanmaa, tunnettu myös ruotsinkielisellä nimellään Åland, on itsehallinnollinen, demilitarisoitu ja ruotsinkielinen maakunta Suomen länsirannikolla.

Tämä saaristo koostuu yli 6700 saaresta ja luodosta, ja sen väkiluku on noin 30 000.

Ahvenanmaan pääkaupunki on Maarianhamina (Mariehamn), joka on viehättävä pikkukaupunki merellisine puistoineen ja kauniine puutaloalueineen.

Tunnetuimpia nähtävyyksiä Ahvenanmaalla ovat Kastelholman linna 🏰, joka on yksi harvoista Suomessa säilyneistä keskiaikaisista linnoista, ja Pommern-laiva ⛵, joka on maailman ainoa alkuperäisessä kunnossa säilynyt nelimastoinen lastipurjealus.

Lisäksi Ahvenanmaalla on monia viehättäviä kirkkoja, kuten maalauksilla koristeltu Jomalan kirkko.

Ahvenanmaalla voit nauttia ainutlaatuisesta saaristoluonnosta, pyöräillä pitkin idyllisiä maalaisteitä, vaeltaa luonnossa tai kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja.

Saaristo tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet melontaan, purjehdukseen ja kalastukseen. Kesäisin voit myös nauttia alueen monista musiikki- ja kulttuurifestivaaleista.

Ahvenanmaa on myös tunnettu omista paikallisista tuotteistaan, kuten omenoistaan 🍏, hunajastaan 🍯 ja lampaanvillatuotteistaan 🐑.

Ahvenanmaa tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän luontoa, kulttuuria ja historiaa.

Etelä-Karjala 🌲

Etelä-Karjala on maakunta Kaakkois-Suomessa, jonka tunnusomaisia piirteitä ovat kauniit järvimaisemat, rikas historia ja vahva kulttuuri.

Sen asukasluku on noin 130 000.

Lappeenranta, maakunnan suurin kaupunki, sijaitsee Saimaan rannalla ja on tunnettu vesistöjen äärellä sijaitsevista linnoistaan, upeista puistoistaan ja eläväisestä kulttuuristaan.

Toiseksi suurin kaupunki Imatra puolestaan on tunnettu koskestaan ja sen ympärille syntyneestä teollisuuskaupungista.

Etelä-Karjalan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Lappeenrannan linnoitus ⛪, joka on yksi Suomen parhaiten säilyneistä linnoituksista, ja Imatrankoski 🌊, joka on yksi Euroopan suurimmista vapaana virtaavista koskista.

Lisäksi Etelä-Karjalassa sijaitsee monia kansallispuistoja, kuten Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot, jotka tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet patikointiin, melontaan ja luonnosta nauttimiseen.

Etelä-Karjalassa voit tutustua myös alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön: esimerkiksi ortodoksisuus on jättänyt alueelle syvän jäljen ikonitaiteen ja puukirkkojen muodossa.

Maakunnan kulttuurielämää värittävät lukuisat tapahtumat, kuten Lappeenranta-sali, jossa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia.

Etelä-Karjalan gastronomia tarjoaa monipuolisia makuelämyksiä. Alueella on useita paikallisia erikoisuuksia, kuten karjalanpiirakka 🥟, joka on saanut jopa EU:n perinteisen erikoistuotteen aseman.

Kaiken kaikkiaan Etelä-Karjala on erinomainen kohde niille, jotka etsivät luonnon, historian ja kulttuurin yhdistelmää.

Etelä-Pohjanmaa 🌾

Etelä-Pohjanmaa on maakunta Länsi-Suomen läänissä, joka tunnetaan laakeista lakeuksistaan, rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja vahvasta yrittäjähengestään.

Alueen asukasluku on noin 190 000.

Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan suurin kaupunki ja se on tunnettu vilkkaasta kaupunkielämästään ja arkkitehtuuristaan.

Alvar Aalto on suunnitellut kaupungin keskustaan kokonaisen kulttuurikeskuksen, johon kuuluu muun muassa Seinäjoen kaupunginteatteri ja kaupunginkirjasto.

Maakunnan tunnetuimpia nähtävyyksiä on Tuuri, Pohjoismaiden suurin tavaratalo 🛍️, joka houkuttelee ostoksille ja viihtymään vuosittain satojatuhansia vierailijoita.

Lisäksi Alvar Aallon suunnittelema Lakeuden Risti -kirkko 🏛️

Seinäjoella on merkittävä arkkitehtoninen nähtävyys. Kansallismaisemaa edustaa laakea, viljelty lakeus, jossa silmä lepää.

Etelä-Pohjanmaalla pääset nauttimaan alueen omaleimaisesta kulttuurista ja historiasta. Voit vierailla esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan museossa, joka esittelee alueen historiaa ja kulttuuriperintöä.

Maakunta on myös tunnettu vahvasta kansanmusiikkiperinteestään, ja siellä järjestetään vuosittain useita musiikkitapahtumia, kuten Seinäjoen Tangomarkkinat 🎶.

Etelä-Pohjanmaan ruokakulttuuri on omaleimainen ja maukas, täynnä herkullisia makuja. Voit nauttia esimerkiksi rukiista, perunoista, naudanlihasta ja maitotuotteista, jotka ovat alueen perinteisiä raaka-aineita. 🥩🥔🧀

Etelä-Pohjanmaa tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja luonnossa liikkumisesta festivaaleihin ja shoppailuun, sekä tutustumista alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

Etelä-Savo 🌳

Etelä-Savo on kaunis maakunta Itä-Suomessa, joka tunnetaan upeista järvimaisemistaan, rikkaasta kulttuuristaan ja laadukkaista lähiruokatuotteistaan.

Alueella asuu noin 144 000 ihmistä.

Maakunnan suurin kaupunki on Mikkeli, joka tarjoaa monipuolista kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa sekä paljon ulkoilumahdollisuuksia.

Etelä-Savon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Olavinlinna 🏰 Savonlinnassa. Se on Pohjoismaiden ainoa keskiaikainen vesilinna, sekä Astuvansalmen kalliomaalaukset 🖼️, jotka ovat yksi merkittävimmistä kalliomaalauskohteista Suomessa.

Lisäksi alueella on monia kansallispuistoja, kuten Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot, jotka tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn, melontaan ja kalastukseen 🛶.

Etelä-Savossa voit tutustua suomalaiseen luontoon, nauttia kulttuurista ja vierailla historiallisissa kohteissa.

Maakunnassa on paljon mahdollisuuksia patikointiin, pyöräilyyn, kalastukseen ja veneilyyn upeissa järvimaisemissa. Savonlinnan Oopperajuhlat 🎵 houkuttelevat vuosittain tuhansia musiikin ystäviä.

Maakunta on tunnettu myös rikkaasta ruokakulttuuristaan. Erityisesti Saimaan järvikalat, marjat, sienet ja riista ovat suosittuja alueen ruoanlaitossa.

Perinteiset leipäjuusto ja kalakukko ovat maistamisen arvoisia 🧀🐟. Etelä-Savossa pääset nauttimaan upeista maisemista, ainutlaatuisesta kulttuurista ja herkullisesta ruoasta.

Kainuu 🌲

Vuokatti Kainuu

Kainuu on maakunta Koillis-Suomessa, joka tunnetaan karusta luonnostaan, kulttuuristaan ja erinomaisista mahdollisuuksistaan ulkoiluun ja erilaisiin luontoharrastuksiin.

Alueen asukasluku on noin 72 000.

Kajaani on Kainuun suurin kaupunki ja maakuntakeskus, joka on täynnä historiaa, kulttuuria ja monipuolista tapahtumatarjontaa.

Kajaanissa voit vierailla muun muassa Kajaanin linnanraunioilla tai käydä nauttimassa kulttuurista Kaukametsän opisto- ja kulttuurikeskuksessa.

Lisäksi Kainuussa sijaitsee Vuokatin urheilu- ja lomakeskus ⛷️, joka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajanviettopaikoista talviurheilun ystäville.

Kuhmon Petola on puolestaan erinomainen paikka tutustua Suomen suurpetoihin, kuten karhuihin ja susiin 🐻🐺.

Kainuussa voit nauttia upeista luontomaisemista ja ulkoilumahdollisuuksista.

Maakunnassa on useita luonnonpuistoja ja erämaa-alueita, kuten Hiidenportin ja Oulujärven kansallispuistot, jotka tarjoavat loistavat puitteet patikointiin, melontaan ja kalastukseen 🏞️.

Lisäksi alueella on mahdollisuus hiihtoon, lasketteluun ja lumilautailuun Vuokatin hiihtokeskuksessa.

Kainuun ruokakulttuuri on yhdistelmä perinteistä suomalaista ruokaa ja paikallisia erikoisuuksia. Voit nauttia esimerkiksi paikallisista marjoista, kaloista, riistasta ja juustoista. Perinteinen kainuulainen leipä, rönttönen, on kokeilemisen arvoinen herkku 🍞.

Kainuu tarjoaa rikkaan yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja aktiviteetteja luonnon ystäville, olitpa sitten kiinnostunut patikoinnista, kalastuksesta, hiihdosta tai kulttuurista.


Kanta-Häme 🏞️

Kanta-Häme on maakunta Etelä-Suomen läänissä, joka tunnetaan luonnonkauniista järvimaisemistaan, rikkaasta historiastaan ja aktiivisesta kulttuurielämästään.

Alueen asukasluku on noin 170 000.

Hämeenlinna, maakunnan suurin kaupunki, on moderni ja eläväinen paikka, jossa yhdistyvät uusi ja vanha.

Hämeenlinnassa sijaitsevat esimerkiksi keskiaikainen Hämeen linna ja Aulanko, joka on tunnettu kauniista luonnostaan ja historiallisista rakennuksistaan.

Kanta-Hämeen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Hämeen linna 🏰 ja sen historiallinen miljöö, sekä luonnonpuisto Aulanko, jossa voit nauttia upeista näkymistä näkötornista.

Myös Torronsuon kansallispuisto tarjoaa loistavat puitteet retkeilyyn, luontopoluilla kulkemiseen ja luonnon tarkkailuun 🌳.

Kanta-Hämeessä voit tutustua alueen rikkaaseen historiaan, nauttia kulttuuritarjonnasta ja viettää aktiivista lomaa luonnossa. Alueella järjestetään vuosittain useita tapahtumia, kuten Hämeen keskiaikafestivaalit, jotka houkuttelevat yleisöä ympäri Suomen.

Maakunnan ruokakulttuurissa korostuvat lähiruoka ja perinteiset suomalaiset herkut.

Voit nauttia esimerkiksi paikallisista marjoista, sienistä, kalasta ja lihasta. Alueella on myös useita pieniä panimoita ja viinitiloja, joten paikalliset juomat ovat myös maistamisen arvoisia 🍷🍻.

Kanta-Häme tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia sekä kulttuurin että luonnon ystäville.

Siellä voit nauttia kauniista järvimaisemista, tutustua historiallisiin nähtävyyksiin ja nauttia alueen herkullisista ruoista ja juomista.

Keski-Pohjanmaa 🌊

Keski-Pohjanmaa on maakunta Pohjanmaan rannikolla, joka tunnetaan laajoista peltomaisemistaan, ainutlaatuisesta kulttuuristaan ja musiikkitarjonnastaan.

Alueen asukasluku on noin 68 000.

Kokkola on Keski-Pohjanmaan suurin kaupunki, joka tarjoaa kulttuuria, historiaa ja luontoelämyksiä.

Kaupunki on tunnettu myös merellisestä sijainnistaan, jonka ansiosta siellä voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten melontaa ja veneilyä.

Keski-Pohjanmaan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Neristanin vanhakaupunki Kokkolassa 🏘️, joka on ainutlaatuinen puutalojen alue Pohjanmaalla, sekä Tankarin majakkasaari, joka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen meren äärellä.

Alueella on myös K.H. Rendlundin museo, joka esittelee alueen historiaa.

Maakunnassa on paljon mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Esimerkiksi luontopolkuja, pyöräilyreittejä ja hiihtolatuja löytyy useita. Kalastus on myös suosittu harrastus alueella 🎣.

Keski-Pohjanmaa on tunnettu myös musiikkitarjonnastaan. Alueella järjestetään vuosittain monia musiikkitapahtumia, kuten Kaustisen kansanmusiikkijuhlat 🎻, joka on Pohjoismaiden suurin kansanmusiikki- ja kansantanssitapahtuma.

Keski-Pohjanmaan ruokakulttuuri on sekoitus perinteistä suomalaista ruokaa ja paikallisia erikoisuuksia.

Alueella tuotetaan muun muassa juustoja, leipää, lihaa ja kalaa, jotka voit nauttia paikallisissa ravintoloissa tai ostaa mukaan alueen maatilamyymälöistä.

Keski-Pohjanmaa tarjoaa vierailijoilleen rikkaan kulttuurin, luonnonkauniita maisemia, aktiivista ulkoilua ja herkullista ruokaa.

Täällä voit nauttia rauhallisesta elämänrytmistä, tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin sekä nauttia tuoreista, paikallisista herkuista.

Keski-Suomi 🌲🌊

Keski-Suomi on maakunta, joka tunnetaan kauniista järvimaisemistaan, rikkaasta kulttuuristaan ja Jyväskylän dynaamisesta kaupunkielämästä.

Alueen asukasluku on noin 275 000.

Jyväskylä, maakunnan suurin kaupunki, on monipuolinen kulttuurikaupunki, joka on tunnettu erityisesti Alvar Aallon arkkitehtuurista. Jyväskylässä on useita museoita, gallerioita ja teattereita sekä aktiivinen tapahtumatarjonta.

Keski-Suomen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Petäjäveden vanha kirkko 🏰, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Jyväskylän kaupungissa kannattaa tutustua myös Alvar Aalto -museoon ja lasten ja nuorten kulttuurikeskus Versoon.

Keski-Suomessa voit nauttia luonnon rauhasta, uida järvissä, patikoida metsissä ja hiihtää talvisin.

Alueella on myös mahdollisuus melontaan, pyöräilyyn, kalastukseen ja veneilyyn.

Keski-Suomi tarjoaa erinomaiset puitteet aktiiviseen lomailuun.

Maakunnan ruokakulttuurissa korostuvat lähiruoka ja perinteiset suomalaiset herkut.

Alueelta löytyy laaja valikoima maatiloja, jotka tuottavat esimerkiksi lihaa, juustoja, hunajaa ja marjoja 🧀🍯. Jyväskylän alueella on myös useita viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita.

Keski-Suomi on rikas kulttuurin, luonnon ja historian kohteita. Täällä voit kokea unohtumattomia luontoelämyksiä, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja nauttia laadukkaasta ruoasta.

Kymenlaakso 🌊🏰

Kymenlaakso on maakunta Kaakkois-Suomen rannikolla, joka on tunnettu luonnonkauniista Kymijoen laaksosta, merellisestä sijainnistaan ja rikkaasta historiastaan.

Alueen asukasluku on noin 170 000.

Kotka ja Kouvola ovat Kymenlaakson suurimmat kaupungit.

Kotka, kauniisti meren äärellä sijaitseva kaupunki, on tunnettu puistoistaan ja merimuseostaan.

Kouvola puolestaan tarjoaa monipuolista kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa sekä mahdollisuuden tutustua alueen historiaan.

Kymenlaakson tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Kotkan Merikeskus Vellamo, jossa sijaitsee Suomen merimuseo ja Kymenlaakson maakuntamuseo 🚢, sekä Kymijoen laakso, joka on tunnettu luonnonkauniista maisemistaan.

Lisäksi Repoveden kansallispuisto tarjoaa loistavat puitteet retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen 🌲.

Kymenlaakso tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnonharrastuksiin. Voit patikoida, pyöräillä, meloa tai hiihtää alueen monissa luontokohteissa. Lisäksi alueen rannikko ja joet tarjoavat hyvät mahdollisuudet kalastukseen ja veneilyyn 🎣🛶.

Kymenlaakson ruokakulttuuri yhdistää merellisen ja maaseutumaisen ruoan parhaat puolet. Alueella tuotetaan muun muassa lihaa, kalaa, juustoja ja leipää. Lähiruokaa arvostavat voivat nauttia tuoreista, paikallisista tuotteista alueen ravintoloissa ja kahviloissa.

Kymenlaakso on eläväinen ja monipuolinen maakunta, jossa voit nauttia luonnon rauhasta, tutustua merelliseen kulttuuriin ja nauttia laadukkaasta ruoasta.

Täällä voit kokea unohtumattomia luontoelämyksiä, oppia alueen historiasta ja nauttia paikallisista herkuista.

Lappi 🦌❄️🌌

Lappi on maakunta, joka sijaitsee Suomen pohjoisimmassa osassa, ja se on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan, revontulista ja yöttömästä yöstä.

Alueen asukasluku on noin 170 000.

Rovaniemi, maakunnan suurin kaupunki, tunnetaan parhaiten Joulupukin kotipaikkana.

Se tarjoaa monipuolisen valikoiman kulttuuri- ja luontoelämyksiä, kuten Arktikumin, joka esittelee pohjoisen luontoa ja kulttuuria, sekä Santa Claus Villagen, jossa voit tavata itse Joulupukin 🎅.

Lapin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Urho Kekkosen kansallispuisto ja Lemmenjoen kansallispuisto, jotka tarjoavat uskomattoman kauniita maisemia ja retkeilymahdollisuuksia 🏔️.

Myös Saariselkä, Ylläs, Levi ja Pyhä-Luosto ovat suosittuja matkailukohteita tarjoten loistavia mahdollisuuksia hiihtoon, lumilautailuun, moottorikelkkailuun ja muihin talviaktiviteetteihin ❄️🎿.

Lapissa voit nauttia luonnonrauhasta ja erämaasta, vaeltaa tuntureilla, hiihtää metsissä, kalastaa jokien ja järvien rannoilla sekä nauttia yöttömästä yöstä kesällä ja revontulista talvella 🌞🌌.

Lisäksi voit kokea ainutlaatuisen saamelaiskulttuurin ja nauttia perinteisistä lappilaisista herkuista.

Lapin ruokakulttuuri on uniikki yhdistelmä pohjoisen luonnon antimia. Perinteinen poronliha, lähellä kasvatetut marjat, sienet ja kalat ovat keskeisessä asemassa lappilaisessa keittiössä 🍲.

Lappi tarjoaa vierailijoilleen unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä, joita ei voi kokea missään muualla. Täällä voit kokea todellisen erämaan, nähdä upeat revontulet, tutustua saamelaiskulttuuriin ja nauttia herkullisesta ruoasta.

Pirkanmaa 🌲🏙️

Pirkanmaa on maakunta, joka sijaitsee Lounais-Suomessa ja tunnetaan erityisesti Tampereen kaupungista, monipuolisista luontomaisemistaan ja rikkaasta kulttuuristaan.

Alueen asukasluku on noin 515 000.

Tampere, maakunnan suurin kaupunki, on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman kulttuuri-, vapaa-ajan ja ostosmahdollisuuksia.

Tampere tunnetaan “Manse”-nimellä ja sen historia on vahvasti sidoksissa teollisuuteen.

Pirkanmaan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Tampereen tuomiokirkko, joka on tunnettu Hugo Simbergin maalauksistaan 🎨, Pyynikin näkötorni, josta on upeat näkymät yli Tampereen, sekä Sara Hildénin taidemuseo.

Lisäksi Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen 🌲.

Pirkanmaalla on runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan.

Voit patikoida, pyöräillä, meloa tai hiihtää alueen monissa luontokohteissa. Lisäksi Tampereen seudulla on useita järviä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia uimiseen, kalastukseen ja veneilyyn 🏊‍♀️🎣.

Pirkanmaan ruokakulttuuri on sekoitus perinteistä suomalaista ruokaa ja kansainvälisiä vaikutteita.

Tampere on tunnettu erityisesti mustasta makkarasta, mutta myös monista eri keittiöistä, joita alueen ravintolat tarjoavat.

Pirkanmaa on aktiivinen ja eläväinen maakunta, jossa yhdistyvät kaupungin vilkas elämä ja luonnon rauha. Täällä voit tutustua suomalaiseen kulttuuriin, nauttia ulkoilusta ja luonnosta sekä herkutella monipuolisessa ravintolatarjonnassa.

Pohjanmaa 🌾🌊

Pohjanmaa on maakunta, joka sijaitsee Länsi-Suomen rannikolla ja tunnetaan erityisesti laajoista peltoaukeistaan, merellisestä luonnostaan ja kaksikielisyydestään.

Alueen asukasluku on noin 180 000.

Vaasa, maakunnan suurin kaupunki, on dynaaminen ja kansainvälinen yliopistokaupunki, joka tarjoaa monipuolisen kulttuuritarjonnan ja kauniita saaristomaisemia.

Vaasan historia ulottuu 1600-luvulle ja se on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista.

Photo by Harri P on Unsplash

Pohjanmaan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Kvarken saaristo, joka on Unescon maailmanperintökohde 🌍, sekä Vaasan vanha kaupunki Vanha Vaasa, jossa pääset tutustumaan alueen historiaan. Myös Kuddnäsin ulkoilmamuseo ja Tottesundin kartano ovat vierailun arvoisia kohteita.

Pohjanmaalla voit nauttia merellisistä aktiviteeteista, kuten purjehduksesta, kalastuksesta ja uimisesta.

Maakunnan tasaiset ja laajat peltomaisemat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet pyöräilyyn ja vaellukseen 🚴‍♀️🚶‍♀️.

Pohjanmaan ruokakulttuuri on sekoitus perinteistä suomalaista ja ruotsalaista ruokaa.

Alueen erikoisuus on Pohjanmaan musta leipä, joka on tummaa, makeaa ja täysjyväistä 🍞. Alueen ravintoloissa voit nauttia niin paikallisista erikoisuuksista kuin kansainvälisistä herkuista.

Pohjanmaa on maakunta, jossa yhdistyvät monipuolinen luonto, rikas historia ja eläväinen kaupunkielämä.

Täällä voit tutustua suomalaiseen ja ruotsalaiseen kulttuuriin, nauttia luonnonkauniista maisemista ja herkutella paikallisista ruokaerikoisuuksista.


Pohjois-Karjala 🌲🐻

Pohjois-Karjala on maakunta Itä-Suomessa, joka on tunnettu luonnonkauniista järvimaisemistaan, rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja karjalaisesta vieraanvaraisuudestaan.

Alueen asukasluku on noin 160 000.

Joensuu, maakunnan suurin kaupunki, on vilkas opiskelija- ja kulttuurikaupunki, jossa yhdistyvät moderni kaupunkielämä ja idyllinen luonto.

Joensuu tarjoaa monipuolisen valikoiman kulttuuri- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Photo by Santeri L. on Unsplash

Pohjois-Karjalan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Kolin kansallispuisto, joka tarjoaa uskomattoman kauniita järvimaisemia 🏞️, sekä Joensuun taidemuseo, joka esittelee suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Myös Outokummun vanha kaivosalue on suosittu kohde, jossa voit tutustua alueen teolliseen historiaan.

Pohjois-Karjalassa voit nauttia monenlaisista luontoaktiviteeteista.

Voit patikoida tai pyöräillä alueen lukuisissa luontokohteissa, kalastaa tai veneillä sen monilla järvillä tai hiihtää ja lumikenkäillä talvisin 🎣🚣‍♀️🎿.

Pohjois-Karjalan ruokakulttuuri on tunnettu karjalaisista erikoisuuksista, kuten karjalanpiirakasta ja -paistista.

Alueella tuotetaan myös monia muita laadukkaita lähiruokatuotteita, joita voit maistella alueen ravintoloissa ja kahviloissa.

Pohjois-Karjala on maakunta, jossa voit tutustua suomalaiseen ja karjalaiseen kulttuuriin, nauttia luonnonkauniista järvimaisemista ja herkutella paikallisista ruokaerikoisuuksista.

Täällä voit kokea aidon karjalaisen vieraanvaraisuuden ja nauttia rauhallisesta luonnosta.

Pohjois-Pohjanmaa 🌊⛪

Pohjois-Pohjanmaa on maakunta Pohjois-Suomessa, joka tunnetaan pitkistä hiekkarannoistaan, monipuolisesta luonnostaan ja rikkaasta kulttuuristaan.

Alueen asukasluku on noin 410 000.

Oulu, maakunnan suurin kaupunki, on dynaaminen ja innovatiivinen teknologiakaupunki, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman kulttuuri- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Oulu tunnetaan “Pohjolan valkeana kaupunkina” ja sen kaupunkikulttuurissa yhdistyvät moderni teknologia ja luonnonläheisyys.

Photo by Arpad Gabor on Unsplash

Pohjois-Pohjanmaan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Rokuan kansallispuisto, joka tarjoaa upeat puitteet luontoharrastuksiin 🌲, sekä Oulun tuomiokirkko ja Tietomaa tiedekeskus. Myös Hailuodon saari ja sen upeat hiekkarannat ovat suosittu matkailukohde.

Pohjois-Pohjanmaalla on runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan.

Voit patikoida tai pyöräillä alueen monissa luontokohteissa, uida tai veneillä meressä ja järvissä tai hiihtää ja lumikenkäillä talvisin 🏊‍♀️🚣‍♀️🎿.

Pohjois-Pohjanmaan ruokakulttuuri on sekoitus perinteistä suomalaista ruokaa ja merellisiä makuja. Alueen erikoisuus on kalakukko, joka on täytetty ruisleipä.

Alueen ravintoloissa voit nauttia niin paikallisista erikoisuuksista kuin kansainvälisistä herkuista.

Pohjois-Pohjanmaa on aktiivinen ja monipuolinen maakunta, jossa yhdistyvät merellinen luonto, moderni kaupunkikulttuuri ja rikas historia.

Täällä voit nauttia ulkoilusta ja luonnosta, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja herkutella paikallisista ruokaerikoisuuksista.

Pohjois-Savo 🌊🍓

Pohjois-Savo on maakunta Itä-Suomessa, joka on tunnettu kauniista järvimaisemistaan, vilkkaasta kulttuuristaan ja herkullisesta ruoastaan.

Alueen asukasluku on noin 250 000.

Kuopio, maakunnan suurin kaupunki, on tunnettu kaupunkikulttuuristaan, tapahtumistaan ja kauniista sijainnistaan Kallaveden rannalla.

Kuopio on erittäin aktiivinen kulttuurikaupunki, jossa järjestetään useita festivaaleja ja tapahtumia vuosittain.

Photo by Vivian K on Unsplash

Pohjois-Savon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Kuopion tuomiokirkko, joka on kaunis esimerkki uusgotiikan tyylisuunnasta, sekä Puijon näkötorni, josta avautuvat upeat näkymät yli Kuopion ja Kallaveden 🌲🏞️.

Pohjois-Savossa voit nauttia monenlaisista luontoaktiviteeteista.

Voit patikoida tai pyöräillä alueen monissa luontokohteissa, kalastaa tai veneillä sen monilla järvillä tai hiihtää ja lumikenkäillä talvisin 🎣🚣‍♀️🎿.

Pohjois-Savon ruokakulttuuri on tunnettu kalakukosta ja lörtsystä, sekä maakunnan monista marjoista ja hedelmistä.

Kuopiossa järjestetään myös vuosittain Kuopion Viinijuhlat, jossa esitellään monipuolisesti erilaisia viinejä ja ruokia.

Pohjois-Savo on maakunta, jossa voit nauttia kauniista järvimaisemista, rikkaasta kulttuuritarjonnasta ja herkullisesta ruoasta.

Täällä voit tutustua suomalaiseen ja savolaiseen kulttuuriin, nauttia monenlaisista luontoaktiviteeteista ja herkutella paikallisista ruokaerikoisuuksista.

Päijät-Häme 🌊🦌

Päijät-Häme on maakunta Etelä-Suomessa, joka tunnetaan Päijänne-järvestä, upeasta luonnosta ja rikkaasta kulttuuriperinnöstä.

Alueen asukasluku on noin 200 000.

Lahti, maakunnan suurin kaupunki, on urheilun ja kulttuurin keskus.

Lahti on tunnettu mm. hiihtostadionistaan, Sibeliustalosta ja modernista kaupunkikuvastaan. Lahden seudulla on myös useita korkeakouluja, joten kaupungilla on vireä opiskelijaelämä.

Päijät-Hämeen tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Lahden hiihtostadion ja sen mäkihyppyrimäet, Vesijärvi ja satama-alue sekä historiallinen Verla, joka on Unescon maailmanperintökohde 🌍.

Myös Päijänteen kansallispuisto on upea kohde luonnon ystäville.

Päijät-Häme tarjoaa paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan.

Voit patikoida, pyöräillä tai veneillä Päijänteen kansallispuistossa, uida Vesijärvessä tai hiihtää talvisin Lahti Sports Centre:n upeissa maastoissa 🚴‍♀️🏊‍♀️🎿.

Päijät-Hämeen ruokakulttuuri on monipuolinen. A

lueella on paljon lähiruokatuottajia, joiden tuotteista valmistetaan herkullisia aterioita alueen ravintoloissa. Erityisen tunnettuja ovat alueen kalatuotteet 🐟.

Päijät-Häme on maakunta, jossa voit nauttia kauniista järvimaisemista, aktiivisesta urheiluelämästä ja rikkaasta kulttuuritarjonnasta.

Täällä voit tutustua suomalaiseen ja hämäläiseen kulttuuriin, nauttia monenlaisista luontoaktiviteeteista ja herkutella lähiruoan parissa.

Satakunta 🌾🏖️

Satakunta on maakunta Lounais-Suomessa, joka on tunnettu historiallisista kohteistaan, upeista hiekkarannoistaan ja rikkaasta kulttuuristaan.

Alueen asukasluku on noin 220 000.

Pori, maakunnan suurin kaupunki, on tunnettu jazz-musiikistaan, sillä kaupungissa järjestetään joka vuosi suuri Pori Jazz -festivaali. Lisäksi Pori on tunnettu upeasta Yyterin hiekkarannasta, joka on yksi Pohjoismaiden pisimmistä.

Satakunnan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat historiallinen Rauman vanhakaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde. Myös Kankaanpään taidekoulu ja Satakunnan museo ovat vierailun arvoisia kohteita.

Satakunnassa on paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan.

Voit patikoida tai pyöräillä Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoissa, uida meressä tai järvissä, tai hiihtää ja lumikenkäillä talvisin 🚵‍♀️🏊‍♀️🎿.

Satakunnan ruokakulttuuri on tunnettu meren antimista ja perinteisistä suomalaisista herkuista. Porissa kannattaa maistaa paikallista erikoisuutta, Porin keittämättömiä makkaroita.

Satakunnassa voit nauttia kauniista merimaisemista, rikkaasta kulttuurista ja herkullisesta ruoasta.

Täällä voit tutustua suomalaiseen ja satakuntalaiseen kulttuuriin, nauttia monenlaisista luontoaktiviteeteista ja herkutella paikallisista ruokaerikoisuuksista.

Uusimaa 🌇🏞️

Uusimaa on maakunta Etelä-Suomessa, joka on Suomen asukasluvultaan suurin maakunta.

Alueen asukasluku on noin 1 700 000.

Alue on tunnettu monipuolisesta luonnosta, vilkkaasta kaupunkielämästä ja rikkaasta kulttuurista.

Helsinki, maakunnan ja koko Suomen suurin kaupunki, on tunnettu kansainvälisestä tunnelmastaan, kulttuuristaan ja historiallisista nähtävyyksistään, kuten Suomenlinnasta ja Senaatintorista.

Lisäksi Helsinki on tunnettu modernista arkkitehtuuristaan ja designistaan, kuten esimerkiksi Kiasman nykytaiteen museosta ja Designmuseosta.

Uudenmaan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat historiallinen merilinnoitus Suomenlinna, joka on Unescon maailmanperintökohde, sekä Helsingin tuomiokirkko 🏛️.

Alueelta löytyy myös useita kansallispuistoja, kuten Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistot, jotka tarjoavat upeat puitteet luontoharrastuksille.

Uudellamaalla on runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan.

Voit patikoida tai pyöräillä alueen monissa luontokohteissa, purjehtia tai veneillä Itämerellä tai hiihtää ja lumikenkäillä talvisin ⛵🚵‍♀️🎿.

Uudenmaan ruokakulttuuri on sekoitus kansainvälisiä vaikutteita ja perinteistä suomalaista ruokaa. Alueen ravintoloissa voit nauttia niin paikallisista erikoisuuksista kuin kansainvälisistä herkuista.

Uusimaa on aktiivinen ja monipuolinen maakunta, jossa yhdistyvät vilkas kaupunkikulttuuri, monipuolinen luonto ja rikas historia.

Täällä voit nauttia kaupungin sykkeestä, tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja nauttia monenlaisista aktiviteeteista.

Varsinais-Suomi 🌊🌾

Varsinais-Suomi on maakunta Lounais-Suomessa, joka on tunnettu kauniista saaristostaan, historiallisista kohteistaan ja rikkaasta kulttuuristaan.

Alueen asukasluku on noin 480 000.

Turku, maakunnan ja koko Lounais-Suomen suurin kaupunki, on tunnettu Suomen historiallisena pääkaupunkina.

Turussa on paljon historiallisia kohteita, kuten Turun linna ja Turun tuomiokirkko.

Lisäksi Turku on merkittävä kulttuurikaupunki, jossa järjestetään monia tapahtumia ja festivaaleja.

Lisäksi alueen saaristo, kuten Saaristomeren kansallispuisto, on ainutlaatuinen luontokohde, jossa voi nauttia merellisestä luonnosta ja sen tarjoamista aktiviteeteista.

Varsinais-Suomessa on runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan.

Voit patikoida tai pyöräillä alueen monissa luontokohteissa, purjehtia tai veneillä Saaristomerellä tai hiihtää ja lumikenkäillä talvisin 🚴‍♀️⛵🎿.

Varsinais-Suomen ruokakulttuuri on sekoitus perinteistä suomalaista ja skandinaavista ruokaa.

Alueen ravintoloissa voit nauttia paikallisista erikoisuuksista, kuten saaristolaisleivästä ja monenlaisista kala- ja äyriäisruoista 🦐.

Varsinais-Suomi on kulttuuriltaan rikas maakunta, jossa yhdistyvät kaunis luonto, merellinen ilmapiiri ja historialliset kohteet.

Täällä voit tutustua suomalaiseen kulttuuriin, nauttia merellisestä luonnosta ja osallistua monenlaisiin aktiviteetteihin.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *