Hae!

Siivu Paratiisia – Hieno airbnb Mökki Ahvenanmaalta [2024]

Mökki Ahvenanmaalta

Suuntasimme huhtikuussa 2023 yhdeksänhenkisellä porukalla Ahvenanmaalle lintubongaus reissulle. Tukikohtana Ahvenanmaan tutkiskeluun toimi airbnb:stä vuokrattu mökki nimeltä Siivu paratiisia.

Tässä linkki airbnb:hen kohteen sivuille. Täältä löydät lisätietoja mökistä.

Matka Ahvenenmaalle sujui oikein mukavasti lautalla Turusta. Liikuimme ympäri Ahvenanmaata autolla. Se oli erittäin kätevää, sillä etäisyydet ovat Ahvenanmaalla melko lyhyet, mutta kuitenkin pitkät käveltäväksi. Autolla pääsi mökiltä muutamassa kymmenessä minuutissa mihin tahansa päin Ahvenanmaata. Pyörällä voisi myös liikkua, mutta silloin reitit kannattaa sunnitella hieman tarkemmin.

Itse lintujen bongauskin luonnistui suhteellisen hyvin, ottaen huomioon kokemattomuutemme. Noin puolille meistä tämä oli ensimmäinen kerta bongaamassa lintuja, ja loputkin olivat sitä tehneet vain kerran. Säät suosivat meitä ja ulkona oli erittäin mukavaa liikkua ja viettää aikaa. Eri lajeja tunnistimme hieman yli neljäkymmentä.

Mutta hypätään sen pidemmittä puheitta kokemuksiimme ja tietoihin kohteesta!

Sisätilat

Mökin sisätilat olivat todella siistit, viihtyisät ja kodikkaat. Alla kuva olohuoneesta, josta löytyi mm. ruokapöytä kahdeksalle, iso mukava sohva, taulutelevisio äänentoistojärjestelmällä, kamina, sekä paljon luonnonvaloa suurista merelle aukeavista ikkunoista:

Mökin hieno olohuone, jossa paljon luonnonvaloa

Keittiö oli siisti, toimiva ja hyvin varusteltu. Löysimme sieltä kaiken tarvittan, kuten induktiolieden, uunin, jääkaappipakastimen, mikroaaltouunin, veedenkeittimen, kahvinkeittimen, leivänpaahtimen, sekä kaikki tarvitsemamme ruoanlaittovälineet.

Mökin hyvin varusteltu keittiö

Makuuhuoneita oli mökissä 3 kappaletta, ja ne näkyvät alla olevissa kuvissa. Päämakuuhuone oli suuri, mukava ja varustettu muhkealla parisängyllä, mutta 2 muuta makuuhuonetta olivat pienempiä ja kummastakin löytyi kerrosänky kahdelle. Kaikissa näissä nukkui kuitenkin mukavasti.

Lisäksi mökin pihalla oli vierasmökki, joka majoittaa 2 henkilöä, mutta siitä ei valitettavasti tullut otettua kuvaa (kuva löytyy kyllä airbnb:n sivuilta). Vierasmökissä oli kuulemma muutoin hyvä nukkua, mutta siellä oli melko paljon hyönteisiä.

Alla olevassa kuvassa näkyy vessa, josta löytyi pöntön lisäksi myös tilava suihku:

Mökin vessa ja suihku

Pihapiiri ja Ranta

Mökin pihapiiri oli suurikokoinen, siisti ja sieltä oli komeat näkymät merelle.

Alla olevassa kuvassa näkyy osa terassista, jossa on pihakalusteet sekä seurusteluun, että ruokailuun (ruokailuryhmä ei kuvassa). Kuvassa näkyy myös vierasmökki, jossa kaksi henkilöä voi majoittua.

Mökin pihapiiri komealla näköalalla

Alla olevassa kuvassa näkyy suuri laituri jolta pääsee pulahtamaan mereen pulikoimaan tikapuita pitkin. Laiturin päässä pohja oli mutainen, mutta tämä ei ainakaan kylmässä vedessä pulahtamista haitannut.

Laituri jolta pääsee pulahtamaan mereen

Alla olevasta kuvasta näkee suurta nurmikkoista sekä kallioista pihamaata ja komeita näkymiä! Pihalla voisi hyvin pelata monenlaisia pihapelejä tai muuten vain viettää aikaa.

Mökin pihapiiri ja merinäkymä

Tästä kuvasta näet loivasti syvenevän rannan, jossa pehmeän mutainen ja hiekkainen pohja. Kuvassa myös pienellä moottorilla varustettu soutuvene, jota saat vieraana (ymmärtääkseni) käyttää. Me emme kuitenkaan veneilemään lähteneet.

Mökin ranta ja laituri

Sauna

Pihalta löytyy myös pikkuruinen saunarakennus.

Pihalta löytyvä pieni puulämmitteinen sauna

Sauna on pienehkö, ylälauteelle mahtuu maksimissaan noin 5 henkilöä, mutta silloin on jo tiivis tunnelma. Löylyhuone lämpenee pienen koon ansiosta todella nopeasti. Kiuas on puulämmitteinen ja tarjoaa mukavat löylyt. Varo kuitenkin lämmittämästä liikaa, muutoin löylystä voi tulla melko pistävä.

Emme löytäneet vierailullamme löylykiulua taikka kauhaa, emmekä myöhäisestä saunomisajankohdasta johtuen kehdanneet soittaa majoittajallemme Klausille. Jos hänelle olisi ajoissa tajunnut laittaa viestieä, niin asia olisi varmaankin järjestynyt. Saunominen onnistui kuitenkin improvisoimalla lasten kylpyammeesta kiulu ja tyhjästä Flora purkista kauha.

Saunan löylyhuone

Saunassa on myös pukutila, johon mahtuu riisumaan vaatteet ja voi kuivatella ulkoilman ollessa huono.

Saunan pukuhuone

Muuta

Omistaja oli ystävällinen ja vastaili nopeasti kysymyksiin. Paikka on todella rauhallinen ja kaunis. Muut asiakkaat ovat antaneet erinomaisia arvosteluja!

Siirry tästä airbnb:hen katsomaan kohteen tietoja tarkemmin.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *