Hae!

Edulliset mökit Keski-Pohjanmaa: 6 upeaa ja halpaa mökkiä [2023]

Kaunis ja vehreä Keski-Pohjanmaa on täydellinen paikka irtiottoon arjesta. Alueella on paljon nähtävää ja koettavaa, ja mikä parasta, löydät täältä upeita mökkejä jokaiseen makuun ja budjettiin. Olipa etsimässäsi mökissä perinteistä tunnelmaa tai modernia mukavuutta, Keski-Pohjanmaan edulliset mökit tarjoavat sinulle täydellisen pakopaikan. Tutustu kuuteen huikeaan ja edulliseen vaihtoehtoon ja aloita unelmiesi Keski-Pohjanmaan lomasuunnittelu jo tänään!

Olen laskenut mökkien vuorokausihinnat majoittujaa kohden, ja listannut ne kohteiden otsikoihin. Otsikossa näkyy tämän hinnan lisäksi myös maksimi majoittujien määrä. Tämä hintä on laskettu kohteen maksimi viikkohinnan perusteella, joten kohteen todellinen hinta saattaa hyvinkin olla vielä tätäkin edullisempi!

Listalla on eri kokoisia vuokramökkejä, joista pienimmät sopivat maksimissaan neljälle reissaajalle, ja suurimmat jopa 10 matkaajalle! Edullisen kohteen valinnassa tärkeää onkin valita sinun seurueellesi sopivan kokoinen mökki. Tyypillisesti vuokramökin majoittujakohtainen hinta on sitä alhaisempi, mitä suuremmalla porukalla on liikenteessä.

Tästä voit myös katsella muita Keski-Pohjanmaan maakunnan mökkejä koskevia artikkeleitamme:

Hypätään sen pidemmittä puhteitta mökkilistan kimppuun!

1. KARIKKO, LESTIJÄRVI, KESKI-POHJANMAA (10 kpl, 17€)

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 135 m²
 • Henkilömäärä: 8 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 4 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.5/5
 • Viikonloppuhinta: 345 – 578€
 • Viikkohinta: 832 – 999€
 • Sijainti: Seinäjoelta 155 km koiliseen

Kuvaus

Tämä hirsirakenteinen lomatalo on täydellinen paikka perheen tai ystävien kanssa lomailuun. Mökki sijaitsee kauniilla paikalla Lestijärven rannalla, jossa on mahdollisuus kalastaa ja nauttia luonnosta. Mökki on erittäin tilava, kaksikerroksinen ja se tarjoaa runsaasti tilaa isommallekin seurueelle. Alakerrassa on kaksi makuuhuonetta, joissa on parivuoteet, ja yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, joissa on kaksi vuodetta molemmissa. Lisäksi yläkerrassa on aulatilassa levitettävä kulmasohva kahdelle. Mökki on erittäin hyvin varusteltu, siinä on esimerkiksi sähkösauna, pesuhuone ja kaksi terassia. Mökissä on myös karaokelaitteet, jotka tarjoavat hauskaa viihdettä iltaisin. Lisäksi mökki on varustettu kaasugrillillä ja pallogrillillä, joten voit nauttia herkullisista grilliherkuista kauniissa ympäristössä.

Tämä huvila on täydellinen paikka kaikille, jotka haluavat paeta kaupungin hälinää ja nauttia luonnon kauneudesta. Huvila sijaitsee kauniilla paikalla Lestijärven rannalla, jossa on hyvä hauki-, ahven- ja muikkukanta. Mökki on tilava ja se tarjoaa runsaasti tilaa isommallekin seurueelle. Huvilassa on kaksi kerrosta ja siinä on neljä makuuhuonetta, jotka mahdollistavat majoittumisen jopa kahdeksalle henkilölle. Mökki on erittäin hyvin varusteltu, ja siinä on muun muassa sähkösauna, pesuhuone ja kaksi terassia. Mökki sijaitsee luonnonmukaisella männikkö- ja koivikkotontilla, joka tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia marjastukseen ja sienestämiseen. Lisäksi huvila on varustettu karaokelaitteilla, joten voit nauttia laulusta ja tanssista ystävien tai perheen kanssa. Kaiken kaikkiaan tämä huvila tarjoaa täydellisen paikan rentoutumiseen ja nauttimiseen Suomen upeasta luonnosta.

Majoittujia tänne mahtuu jopa 10 kappaletta, joten viikon majailu Karikossa tällaisella porukalla kustantaa maksimissaan 17€/vuorokausi/henkilö.

2. KAISLA, LESTIJÄRVI, KESKI-POHJANMAA (6 kpl, 24€)

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 104 m²
 • Henkilömäärä: 4 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.3/5
 • Viikonloppuhinta: 250 – 571€
 • Viikkohinta: 644 – 847€
 • Sijainti: Seinäjoelta 155 km koiliseen

Kuvaus

Lestijärven rannan tuntumassa sijaitseva hirsirakenteinen lomamökki on erinomainen valinta niille, jotka haluavat nauttia kauniista järvimaisemasta ja rauhallisesta ympäristöstä. Mökki on erittäin hyvin varusteltu ja tarjoaa mukavan majoituksen jopa kahdeksalle hengelle. Alakerrassa on tilava tupakeittiö, yksi makuuhuone parivuoteella ja lastensängyllä, erillinen WC, pesuhuone ja sähkösauna. Lisäksi on kaksi terassia ja kuisti, joilta voi nauttia kauniista maisemista. Yläkerrassa on yksi makuuhuone kahdella vuoteella ja oleskelutilassa kaksi vuodetta. Mökissä on myös maalämpöjärjestelmä ja lattialämmitys, joten vieraiden on helppo pitää mökki lämpimänä talvella.

Mökki sijaitsee tasaisella, nurmikkoisella tontilla, jossa on yhteinen ranta viereisen mökin kanssa. Ranta avautuu länteen, joten auringosta voi nauttia koko päivän. Lestijärvi on kalaisa järvi, josta voi pyytää kalaa verkoilla ja kalastaa vieheillä. Järvi on erityisen hyvä hauki-, ahven- ja muikkukannaltaan. Lisäksi noin kilometrin päässä virtaavalla Lestijoella on mahdollisuus kalastaa vieheillä kirjolohia. Mökin ympärillä on hyvät marjastus- ja sienestysmaastot, joten luonnosta nauttiminen on helppoa.

Mökin omistajat tarjoavat myös lisäpalveluita, kuten moottorikelkan, lumikenkien ja polkupyörien vuokrausta. Liinavaatteet ja loppusiivous ovat myös saatavilla lisämaksusta. Mökkiin pääsee helposti autolla ympäri vuoden, ja vieraiden käytössä on myös huoltorakennus, jossa on vaatteiden kuivauskaappi ja autokatos yhdelle autolle. Kaiken kaikkiaan tämä vuokramökki tarjoaa loistavat puitteet rentouttavalle lomalle keskellä kaunista suomalaista järvimaisemaa.

Majoittujia tänne mahtuu 6 kappaletta, joten viikon majailu Kaislassa tällaisella porukalla kustantaa maksimissaan 24€/vuorokausi/henkilö.

3. KOTKA, LESTIJÄRVI, KESKI-POHJANMAA (8 kpl, 18€)

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 100 m²
 • Henkilömäärä: 4 + 4 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.1/5
 • Viikonloppuhinta: 250 – 571€
 • Viikkohinta: 644 – 847€
 • Sijainti: Seinäjoelta 155 km koilliseen

Kuvaus

Tämä upea hirsirakenteinen lomatalo on ihana paikka viettää rentouttavaa lomaa tai juhlistaa erityistä tilaisuutta perheen ja ystävien kanssa. Mökki sijaitsee Lestijärven rannalla ja sieltä löytyy kaikki tarvittavat mukavuudet, jotka tekevät lomastasi unohtumattoman. Alakerrassa on tilava tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta, sauna ja pesuhuone, ja yläkerrassa on neljä vuodetta ja oleskelutila. Mökissä on kaikki tarvittava moderni varustelu, kuten sähkövalaistus, sähkölämmitys, varaava takka, sähkösauna, astianpesukone, pyykinpesukone, kuivauskaappi ja televisio.

Lomatalon sijainti on myös erittäin miellyttävä, sillä järvi avautuu länteen, joten aurinko paistaa koko päivän tontille. Lestijärvi on kalaisa järvi, jossa voi kalastaa haukea, ahventa ja muikkua. Noin kilometrin päässä virtaavalla Lestijoella on mahdollisuus kalastaa vieheillä kirjolohia. Mökin ympärillä on myös hyvät marjastus- ja sienestysmaastot. Tämä on loistava paikka rentoutua luonnon helmassa ja nauttia kauniista maisemista.

Mökin sijainti mahdollistaa myös useita aktiviteetteja loman aikana. Moottorikelkkareitille on vain 300 metrin matka, ja läheisellä Lestijärven kylällä on kauppa ja ravintola. Jos olet matkalla suuremmalla porukalla, voit myös vuokrata viereisen mökin, joka tarjoaa lisää majoitustilaa. Kaiken kaikkiaan tämä lomatalo on täydellinen paikka rauhalliselle ja rentouttavalle lomalle.

Majoittujia tänne mahtuu 8 kappaletta, joten viikon majailu Kotkassa tällaisella porukalla kustantaa maksimissaan 18€/vuorokausi/henkilö.

4. MISSI, HALSUA, KESKI-POHJANMAA (4 kpl, 26€)

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 25 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 2 henkilöä
 • Arvostelu: 4.0/5
 • Viikonloppuhinta: 241 – 436€
 • Viikkohinta: 443 – 617€
 • Sijainti: Seinäjoelta 124 km pohjoiseen

Kuvaus

Tämä viehättävä hirsimökki sijaitsee kauniilla paikalla Halsuanjärven rannalla, vain 124 kilometrin päässä Seinäjoelta. Mökki on tilava ja varusteltu kaikella tarvittavalla mukavaa lomaa varten. Se on täydellinen valinta perheille ja ystäväporukoille, jotka etsivät rentoutumista ja luonnon läheisyyttä. Mökiltä löytyy puulämmitteinen sauna, varaava vuolukivitakka, astianpesukone, sekä tilava osittain lasitettu terassi, jolta voi nauttia upeista näkymistä järvelle. Mökki on vuokrattavissa ympäri vuoden ja sisältää oman soutuveneen.

Mökki sijaitsee vain 550 metrin päässä vesistöstä, ja omistajalla on yksityinen kalastuslampi, jossa voi kalastaa kirjolohta. Mökin ympäristössä on myös paljon aktiviteetteja, kuten Halsuan urheiluhalli ja Frisgeegolf rata, jotka ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Soidinkallion luontopolku on myös vierailun arvoinen, sillä se tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle alueelle. Kauppaan on vain kilometrin matka, ja lähimmälle ravintolalle on matkaa 4,5 kilometriä. Mökki on täydellinen paikka rentoutumiseen ja luonnon läheisyyteen, ja omistajan yksityinen kalastuslampi tuo lisämausteensa mökkilomailuun.

Majoittujia tänne mahtuu 4 kappaletta, joten viikon majailu Mississä tällaisella porukalla kustantaa maksimissaan 26€/vuorokausi/henkilö.

5. KAUNOTAR, HALSUA, KESKI-POHJANMAA (6 kpl, 23€)

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 40 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 4 henkilöä
 • Huoneet: 1 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 3.5/5
 • Viikonloppuhinta: 301 – 561€
 • Viikkohinta: 569 – 803€
 • Sijainti: Seinäjoelta 124 km pohjoiseen

Kuvaus

Tämä kodikas hirsimökki sijaitsee kauniilla paikalla aurinkoisella ja avaralla tontilla, jossa vieraat voivat rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta. Mökissä on varaava vuolukivitakka, keskuslämmitys, pesuhuone ja puulämmitteinen sauna, joten vieraiden ei tarvitse luopua mukavuuksistaan. Mökki on varusteltu kaikilla tarvittavilla kodinkoneilla, kuten astianpesukoneella, jääkaapilla, pakastinosalla ja mikroaaltouunilla, jotta vieraiden ei tarvitse huolehtia arjen askareista. Ulkopuolella on pallogrilli, joka sopii täydellisesti kesäisiin grillijuhliin.

Mökin ympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon, kuten kalastusmahdollisuuden yksityisellä kalastuslammella. Vieraiden on mahdollista vuokrata mökki ympäri vuoden, ja se sopii erityisesti perheille, pariskunnille ja muille rauhallista lomaa viettäville. Lomailijat voivat myös nauttia lähellä sijaitsevista luontokohteista, kuten Soidinkallion luontopolusta, tai pelata frisbeegolfia vain 1,5 kilometrin päässä olevalla radalla. Tämä on loistava paikka irtautua arjesta ja nauttia kauniista maisemista.

Majoittujia tänne mahtuu 6 kappaletta, joten viikon majailu Kaunottaressa tällaisella porukalla kustantaa maksimissaan 23€/vuorokausi/henkilö.

6. HINTREKKI, KAUSTINEN, KESKI-POHJANMAA (8 kpl, 22€)

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 96 m²
 • Henkilömäärä: 4 + 4 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 3.8/5
 • Viikonloppuhinta: 316 – 681€
 • Viikkohinta: 681 – 1028€
 • Sijainti: Kokkolasta 50 km kaakkoon

Kuvaus

Täydellinen lomakohde odottaa sinua Tastulanjärven rannalla, vain 50 km:n päässä Kokkolasta. Tämä tasokas kaksikerroksinen mökki tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön lomailuun. Mökki on rakennettu vuonna 2004 ja on varustettu kaikilla mukavuuksilla, joita tarvitset nauttiaksesi täysin lomastasi. Se sisältää tupakeittiön vuodesohvalla, makuuhuoneen parivuoteella sekä yläkerrassa olevan makuuhuoneen, jossa on kaksi vuodetta, aula yhden vuoteen ja taittopatjan kanssa. Pukuhuone, pesuhuone ja sähkölämmitteinen sauna täydentävät mökin varustelun.

Mökin varusteluun kuuluu kaikki mitä tarvitset lomanviettoon. Siellä on sähkövalaistus, varaava takka, vesijohto, suihku, kaksi WC:tä, sähkösauna, sähköliesi, jääkaappi, pakastin, mikroaaltouuni, astianpesukone, pyykinpesukone, kuivauskaappi, Wi-Fi, CD-soitin ja DVD. Lisäksi mökki sisältää kaksi televisiota ja tarjoaa perheystävällisiä mukavuuksia, kuten syöttötuolin. Voit myös rentoutua omalla veneellä ja nauttia matalasta uimarannasta.

Tastulan lomakylän lapsiystävällisyys tekee lomasta entistäkin paremman. Lapsille on tarjolla leikkipaikkoja, pomppulauta, “fun fun” minigolfradat, rantalentopallokenttä ja paljon muuta. Alueella on myös kahvila, jossa voit nauttia maukkaasta ruoasta. Tämä on täydellinen paikka perheille, jotka etsivät aktiivista lomaa tai vain rentoutumista kauniissa ympäristössä.

Majoittujia tänne mahtuu 8 kappaletta, joten viikon majailu Hintrekissä tällaisella porukalla kustantaa maksimissaan 22€/vuorokausi/henkilö.

Etkö löytänyt sopivaa mökkiä?

Joskus käy niin, ettei yksikään listan kohde ole juuri sinulle sopiva syystä tai toisesta. Suosikkimökkisi voi vaikkapa olla varattuna lomasi ajankohtana! Näin käydessä, kannattaa tarkastella muuta vuokramökkitarjontaa.

Tästä voit myös katsella muita Keski-Pohjanmaan maakunnan mökkejä koskevia artikkeleitamme:

Tässä sen sijaan lähimaakuntien edullisia vuokramökkejä:

Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä tarkemman rajoitetun haun Suomen parhaista vuokrattavista lomamökeistä täältä.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *