Hae!

Vuokramökit Sysmä: 7 Upeaa ja Edullista Mökkiä [2024]

🌲🌊 Tervetuloa Sysmä-ihmeeseen – luontolomailijan ja historian harrastajan unelmaan! 🌲🌊

Kuvittele itsesi upean järven rannalle, jossa on lähes loputtomasti vapaa-ajan asuntoja ja jossa väkiluku kolminkertaistuu kesäisin. Tervetuloa Sysmään – tähän upeaan suomalaiseen kuntaan, joka sijaitsee Päijät-Hämeen maakunnassa ja Päijänteen idyllisellä itärannalla, Jyväskylän ja Lahden puolvälissä. Sysmässä riittää tekemistä ympäri vuoden, mutta erityisen ihastuttavaa täällä on kesäisin, kun sen kalenteri täyttyy jännittävistä tapahtumista, kuten Sysmän Suvisoitosta ja Sysmän kirjakyläpäivistä. 😎

📜 Sysmän historiaa 📜

Kuten hyvin tiedämme, jokaisella paikalla on oma tarinansa, ja Sysmä ei ole tässä suhteessa poikkeus. Perustettu vuonna 1442, tämä kunniaa kantava pitäjä tarjoaa monia kiehtovia nähtävyyksiä, kuten keskiaikaisen Pyhän Olavin kivikirkon, erilaisia kartanoita ja arkeologisia löytöpaikkoja. Eikä Sysmän historia ole pelkkää menneisyyttä – se elää vahvasti myös nykyisessä Sysmässä, joka on sekä aktiivisten paikallisten että vapaa-ajanasukkaiden ja matkailijoiden vireä yhteisö.

⛵🌳 Vuokramökit ja Sysmän tarjonta ⛵🌳

Sysmässä voit löytää luonnonrauhan mökin rauhassa tai kokea kulttuurin rikkauden kesätapahtumissa. Kuvittele itsesi nauttimasta auringonlaskusta Päijänteen yllä mökkisi rannalla, tai kuuntelemassa elävää musiikkia Suvisoidossa. Sysmän vuokramökit tarjoavat täydellisen puitteet niin rauhalliselle irtiotolle arjesta kuin kulttuuriselle seikkailulle. Ja mikä parasta, mökkilomasi Sysmässä ei ole pelkkää rentoutumista – se on myös matka Suomen historiaan, ainutlaatuiseen kulttuuriin ja luonnon kauneuteen.

Joten, mitä odotat? Ota ensimmäinen askel kohti unohtumattomaa lomaa ja varaa oma vuokramökkisi Sysmässä jo tänään! 🚣‍♂️🏕🍁

1. VESAN VILLA, SYSMÄ, PÄIJÄT-HÄME

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 120 m²
 • Henkilömäärä: 6 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 3 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.5/5
 • Viikonloppuhinta: 405 – 1845€
 • Viikkohinta: 918 – 2801€

Kuvaus

🌲🏡 Vesan Villa! Tämä käsin veistetty hirsihuvila sijaitsee idyllisessä männikkörinteessä, oman metsälammikonsa kainalossa. Varustelutasoltaan Villa tarjoaa modernin mukavuuden – wifi, ilmastointi, sähkölaitteet ja kodikkaan takkatulen 🔥 – keskellä luonnonrauhaa.

💤 Makuupaikkoja riittää! Kuusi vuodepaikkaa jakaantuvat tilavasti kolmeen makuuhuoneeseen, joista yksi on varustettu lisäksi lastensängyllä. Ja mitäpä olisi lomailu ilman perinteistä puusaunaa 🧖‍♂️, jonka lempeissä löylyissä mieli lepää.

💦🚣‍♀️ Tässä lomakohteessa pääset nauttimaan veden äärellä olosta – syvä, sorapohjainen lammikko on vain 35 metrin päässä! Lähteestä pulppuava vesi tarjoaa virkistävän uimakokemuksen, ja laiturilta voit hyppiä veteen mielin määrin. Kaiken tämän kruunaa mahdollisuus vuokrata lisäpalveluita, kuten kylpypalju tai perämoottori, omistajalta! 🚤💙

Tiivistelmä asiakasarvioista:

Vesan Villan asiakasarviot korostavat kohteen viihtyisyyttä, toimivuutta ja siisteyttä. Asiakkaat arvostavat mökin hyvää varustelutasoa, johon kuuluvat mm. puulämmitteinen sauna, hyvin varusteltu keittiö ja tilavat makuuhuoneet. Pihassa sijaitseva lampi ja suora yhteys hiihtolatuverkostoon ovat keränneet erityistä kiitosta. Muutamat mainitsevat myös erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja hyvät luontopolut. Eräät asiakkaat mainitsivat, että jotkin mökin yksityiskohdat, kuten ruokapöydän tuolit ja pihagrilli, kaipaisivat kuitenkin parannusta tai huoltoa. Kokonaisuudessaan asiakkaat suosittelisivat mökkiä jopa 97 prosentin todennäköisyydellä, ja sen saama keskimääräinen tähtiluokitus on 4.5.

2. VILLA EBBA, SYSMÄ, PÄIJÄT-HÄME

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 60 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 1 henkilöä
 • Huoneet: 1 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.6/5
 • Viikonloppuhinta: 221 – 1156€
 • Viikkohinta: 488 – 1751€

Kuvaus

🌲 Villa Ebba, söpö vaaleanpunainen mökki, kutsuu sinut nauttimaan maalaismaiseman rauhasta ja modernista mukavuudesta. 🏠 Täällä voit herätä lampaankellojen kalkatukseen, paistaa aamupalaa katetussa kesäkeittiössä ja pulahtaa virkistävään DROP-allasen – kaikki 55 km päässä Heinolasta.

🚣‍♀️ Rentoudu mökin omassa sähkösaunassa, tai lähde seikkailemaan Suojärvelle oman veneesi kyydissä. Valittavanasi on myös vaihtoehtoinen ranta- ja saunakokemus Tervalepikon Saunarannassa. Vaikka mökin sohva on vaihtunut vihreäksi, tunnelma on yhä yhtä lämmin ja kutsuva.

🔥 Villa Ebbassa ei tarvitse tinkiä mukavuuksista. Wi-Fi, astianpesukone, pyykinpesukone, satelliittiantenni ja jopa ilmastointi tekevät lomastasi huolettoman. Saatavilla on myös syöttötuoli ja matkasänky – kaikki ilmaiseksi! 🧸 Hiihtoladulle pääset suoraan pihasta, ja talvella saat nauttia omasta 11 km pituisesta ladustasi. 🎿.

Tiivistelmä asiakasarvioista:

Villa Ebban arvostelut korostavat sen rauhallista sijaintia maalaismaiseman keskellä, lähellä Sysmän keskustaa ja luontoaktiviteetteja. Mökki on siisti ja hyvin varusteltu, sisältäen modernit mukavuudet. Sisustus on sympaattinen ja kodikas, ja isäntäväki avulias ja ystävällinen. Kehuja on saanut myös DROP-allas, joka on mainittu loman kohokohtana, ja mukava lisä etenkin viileämmällä säällä. Hiihtoladut lähtevät suoraan mökin vierestä, ja ne on arvosteltu hyvin hoidetuiksi. Mökin maisemat ja ympäristön rauhallisuus ovat jättäneet vierailijoihin positiivisen vaikutelman.

3. TAINAN TUPA, SYSMÄ, PÄIJÄT-HÄME

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 120 m²
 • Henkilömäärä: 6 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 3 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.4/5
 • Viikonloppuhinta: 423 – 1845€
 • Viikkohinta: 960 – 2801€

Kuvaus

Tervetuloa Tainan Tupaan, syliin Suojärven rauhaan.🌲 Tämä käsin veistetty hirsihuvila sijoittuu mäntykankaalle, tarjoten majoitusta isommallekin seurueelle. Huvilan ilmapiiri huokuu kodikkuutta – sisältäen kaikki nykyajan mukavuudet, kuten Wi-Fi-yhteyden ja ilmastoinnin etätyöskentelyä ajatellen.

Rantaan laskeutuu rappuset, avaten mahdollisuuden pulahdukseen puhdasvetiseen Suojärveen.⛵ Matala ja kova uimaranta on turvallinen myös perheen pienimmille. Ja mikä parasta, päivän päätteeksi voit rentoutua omassa laavussa nuotiopaikan äärellä.

Huvilalla on tarjota myös runsas valikoima harrastevälineitä vuokrattavaksi, kuten kanootteja ja polkupyöriä. Talvella hiihtolatu lähtee suoraan mökin pihasta.✨ Tainan Tuvassa koet aidon lomaelämyksen, sydämessä Suomen luontoa.

Tiivistelmä asiakasarvioista:

Tainan Tupaa on arvostettu sen viihtyisyydestä, kodikkuudesta ja korkeasta varustelutasosta. Asiakkaat ovat pitäneet mökkiä tilavana ja hyvin hoidettuna. Erityiskiitosta on saanut rauhallinen sijainti järven äärellä sekä monipuoliset ulkoilumahdollisuudet. Mökin ympärillä on kaunis luonto, ja sen lähellä kulkevat hiihtoladut ja ulkoilureitit ovat saaneet kiitosta. Yhteydenpito omistajien kanssa on ollut sujuvaa, ja he ovat olleet avuliaita ja ystävällisiä. Joitakin asiakkaita on häirinnyt mökin läheisyydessä kulkeva pyöräilyreitti. Lisäksi muutamat asiakkaat ovat toivoneet parannuksia mökin siisteyteen ja kalusteisiin.

4. MARTTALANMÄKI, SYSMÄ, PÄIJÄT-HÄME

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 65 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 1 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.3/5
 • Viikonloppuhinta: 191 – 416€
 • Viikkohinta: 420 – 623€
 • Sijainti: Heinolasta 40 km pohjoiseen

Kuvaus

🌲Tervetuloa ihastuttavaan hirsirakenteiseen mökkiin, sijaiten 40 km Heinolan pohjoispuolella! Tämä kodikas 2003 valmistunut mökki tarjoaa rentouttavan loman erinomaisin mukavuuksin, aina varaavasta takasta “aina valmis” -kiukaaseen. ✨Saatat yllättyä sen tilavuudesta ja kotoisasta fiiliksestä, joka tekee lomasta entistä mukavamman.

Mökiltä avautuu upea suomalainen maaseutunäkymä ja polku vie sinut suoraan Tainionvirralle, Suomen eteläisimmälle taimenjoelle! 🎣 Ja kyllä, mökissä on oma soutuvene. Lyhyen kävelymatkan päässä löytyy myös omistajan maatila, jossa voit tutustua lehmiin, koiraan ja kissaan. 👨‍🌾🐄

Haluatko paeta arkea ja hemmotella itseäsi rauhallisessa maaseutuympäristössä? Tämä mökki odottaa sinua – onnistunut loma on taattu! Muista kuitenkin, Sysmässä järjestetään paljon kesätapahtumia, joten lomaasi voi mahtua monenlaisia elämyksiä.🏞️🎉

Tiivistelmä asiakasarvioista:

Asiakkaat arvostavat erityisesti tämän vuokramökin kodikkuutta, siisteyttä ja modernia varustelua, jotka takaavat mukavan ja rentouttavan loman. Sijainti rauhallisessa maaseutumaisemassa on otettu ilolla vastaan, ja läheinen Tainionvirta tarjoaa houkuttelevat mahdollisuudet kalastukseen ja veneilyyn. Vieraat ovat kiitelleet erityisesti “aina valmis” -saunaa, tilavuutta sekä mökin isäntäväen ystävällisyyttä ja avuliaisuutta. Lisäksi vierailumahdollisuus naapuritilalla lehmiä katselemassa on tarjonnut mukavaa lisäaktiviteettia. Vaikka joen läheisyys ei näy suoraan mökin pihalta, sen sijainti ei ole häirinnyt vieraita, jotka ovat nauttineet kävelyistä joelle ja sen tarjoamista virkistäytymismahdollisuuksista.

5. KARTANOMÄKI, SYSMÄ, PÄIJÄT-HÄME

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 155 m²
 • Henkilömäärä: 8 henkilöä
 • Huoneet: 4 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.2/5
 • Viikonloppuhinta: 312 – 503€
 • Viikkohinta: 701 – 869€
 • Sijainti: Heinolasta 25 km pohjoiseen

Kuvaus

Löydä oma rauhasi ihastuttavasta hirsirakenteisesta lomakohteesta Uurajärven rannalla! Tämä idyllinen ja vuonna 1900 rakennettu, vuonna 2004 peruskorjattu mökki tarjoaa neljä makuuhuonetta, joissa kaikissa on kaksi vuodetta – tilaa siis koko perheelle tai ystäväporukalle. Kaikki modernit mukavuudet, kuten sähkövalaistus, sähköliesi, ja TV, löytyvät, mutta vanhaa maailmaa kunnioittava pihasauna tuo ripauksen nostalgiaa. 🌲🏡

Päivät voivat alkaa aamukahvilla mökin kuistilla, josta avautuvat henkeäsalpaavat peltomaisemat. Ympäröivä luonto ja oma vene kutsuvat seikkailuun, ja kirkasvetinen Uurajärvi tarjoaa mahdollisuuksia uimiseen, kalastukseen ja lintujen bongailuun. Saatavilla on myös neljä polkupyörää, joten miksi et lähtisi tutustumaan lähialueeseen? 🦆🎣

Ehdoton kirsikka kakun päällä on, että juomavesi haetaan suoraan omistajalta – miten mahtava tapa tukea paikallista elinkeinoa! Tämä kohde on täydellinen pakopaikka kaupungin hälinästä, tarjoten hengähdystauon kauniissa ympäristössä. 🌟💦

Tiivistelmä asiakasarvioista:

Asiakkaiden arvostelut hehkuttavat lomakohteen tilavuutta, rauhallisuutta ja luonnonläheisyyttä. Monet kiittelevät erityisesti tilavuutta, jonka he mainitsevat soveltuvan erinomaisesti sekä perheille että isommille ryhmille. Pihaa kuvaillaan suureksi ja lapsiystävälliseksi, jossa voi nauttia erilaisista peleistä. Sijainti järven äärellä, jossa on matala hiekkapohja, saa myös paljon kiitosta, erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Viihtyisä pihasauna on myös saanut erityisen suosion. Omistajia kehutaan moneen otteeseen ystävällisiksi ja auttavaisiksi. Lomakohde on tarjonnut asiakkaille mahdollisuuden nauttia rauhallisesta ja luonnonläheisestä lomasta, josta he ovat selvästi nauttineet.

6. VIRTAAN VÄENTUPA, SYSMÄ, PÄIJÄT-HÄME

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 80 m²
 • Henkilömäärä: 6 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.4/5
 • Viikonloppuhinta: 338 – 621€
 • Viikkohinta: 688 – 945€
 • Sijainti: Heinolasta 40 km luoteeseen

Kuvaus

Tervetuloa Virtaan Kartanon ainutlaatuiseen hirsitaloon, jossa yhdistyy 1800-luvun charmia ja nykyaikaisen mukavuuden. 😌 Tämä kodikas mökki, remontoitu vuonna 2018, tarjoaa sinulle tilaa ja mukavuuksia: lämpöpumppu, sähkösauna ja kylpypalju🛀, joka on vuokrattavissa ympäri vuoden, lisäävät lomanautintoasi.

Mökki sijaitsee idyllisen Tainionvirran varrella. Käytössäsi on vene sekä lapsiystävällinen, hiekoitettu ranta, jota jaat ainoastaan omistajan kanssa. 🚣‍♂️🏖️ Kalastajille alue tarjoaa mahdollisuuden lohenpyyntiin, ja perheen pienimmille on leikkipaikka pihakeinuineen. 👪

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, Virtaan Kartano tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen. Pihapiirissä on mm. hevostalli, aitta ja vanha navetta, ja maaseutun rauha on taattu! 🌳🌾 Varaa oma lomasi nyt ja koe tämä ainutlaatuinen yhdistelmä luonnonläheisyyttä ja historiallista kartanomiljöötä! 🏡

Tiivistelmä asiakasarvioista:

Mökki saa kiitosta sen viihtyisyydestä, siisteydestä ja hyvästä varustelusta. Paikan tunnelmallisuus ja rauhallisuus korostuvat arvioissa. Mökkiä kuvataan tilavaksi ja sen sijainti kartanomiljöössä tuo arvostuksia. Asiakkaat ovat nauttineet lähellä olevista luontopoluista, hiihtoladuista ja kalastusmahdollisuuksista. Sauna ja palju lisäävät viihtyvyyttä, ja yhteistyö mökin omistajien kanssa on ollut sujuvaa. Pieniä huomioita on tehty mm. uimarannan soveltuvuudesta pienille lapsille ja sisätilojen lämmityksestä talvella. Huolimatta näistä pienistä miinuksista, 100% asiakkaista suosittelisi kohdetta.

7. VIRTAAN VIRTAVILLA, SYSMÄ, PÄIJÄT-HÄME

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 25 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 4 henkilöä
 • Arvostelu: 4.2/5
 • Viikonloppuhinta: 320 – 602€
 • Viikkohinta: 719 – 908€
 • Sijainti: Heinolasta 40 km luoteeseen

Kuvaus

Tervetuloa Virtaan Kartanoon, maagiseen hirsimökkiin, joka sijaitsee rauhallisen Tainionvirran varrella.🌲🏞️ Tässä vuonna 2015 rakennetussa lomakohteessa yhdistyvät vanhan ajan charmia huokuvat lamellihirret ja modernit mukavuudet, kuten lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu. Majoitustilaa löytyy niin tupakeittiön vuodesohvasta, viihtyisästä parvesta kuin erillisestä, sähkölämmitteisestä makuuaitastakin. Kesäaikaan voit nauttia kaasugrillillä valmistetuista herkuista 40 m²:n terassilla tai vaikkapa omalla saarella kalastaen.🍽️🎣

Haluatko tutustua luontoon tai nauttia ulkoilusta? Tämä mökki on mainio valinta! Sijainti Tainionvirran varrella takaa mielenkiintoiset mahdollisuudet kalastukseen ja melontaan. Eikä pidä unohtaa omaa saarta, jossa on nuotiopaikka ja kalastuslaituri! Syyskuusta marraskuuhun voit seurata luonnon vaelluskalojen, kuten taimenen ja harjuksen, rauhoitusaikaa. Mökin läheisyydessä sijaitsevat myös golfkenttä ja kansallispuistot, jotka tarjoavat lisää elämyksiä. 🚣‍♀️🌳⛳

Jos suunnitelmissasi on juhlat tai kaipaat lisämajoitusta, omistaja voi tarjota pitopalvelua ja lisämajoitustilaa. Tämä yksityinen lomakohde soveltuu erinomaisesti monenlaiseen lomailuun, yksin matkaavasta kalastajasta lapsiperheisiin ja rauhaa rakastaviin pariskuntiin. 👨‍👩‍👧‍👦🎉💖 Tule ja luo ikimuistoisia lomahetkiä Virtaan Kartanossa!

Tiivistelmä asiakasarvioista:

Virtaan Kartano keräsi kiitosta asiakkailtaan erityisesti kauniista sijainnistaan, upeista maisemista, toimivuudesta ja hyvin varustellusta, modernista mutta mökkimäisestä sisustuksesta. Mökkiä kuvailtiin sekä rauhalliseksi että siistiksi, ja siellä pidettiin erityisesti hyvästä saunasta, mukavista löylyistä sekä hienosta kalastusmahdollisuudesta. Myös ilmalämpöpumppu ilahdutti asiakkaita kesähelteillä, ja omistajien ystävällisyys ja avuliaisuus sai kiitosta. Joitakin asiakkaita häiritsi reilu kasvillisuus laiturin luona ja mökkitien kunto. Useampi asiakas mainitsi tulevansa mielellään uudelleen.

Etkö löytänyt sopivaa kohdetta?

Kannattaa vilkaista myös Päijät-Hämeen maakunnan parhaat mökit -artikkelimme, sekä Edulliset mökit Päijät-Häme -artikkelimme!

Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä tarkemman haun Lomarenkaan sivuilla:

Tai Nettimökin sivuilla:

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *