Hae!

Mökit Ilomantsi (2024)—Upeat Ja Edulliset Lomamökit Vuokralla

Ilomantsi sijaitsee kauniin luonnon ympäröimänä Pohjois-Karjalassa ja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet mökkeilyyn ja luontoaktiviteetteihin ympäri vuoden. Alueella on useita järviä ja jokia, joissa voi kalastaa ja meloa.

Talvella alueella voi harrastaa hiihtoa, lumikenkäilyä ja moottorikelkkailua. Ilomantsissa on myös runsaasti patikointi- ja pyöräilyreittejä sekä mahdollisuus osallistua paikalliseen kulttuuriin tutustumalla esimerkiksi Karjalanpiirakan valmistukseen tai paikallisiin käsityöläisiin. Ilomantsi on rauhallinen ja luonnonläheinen lomakohde, joka sopii erityisesti niille, jotka haluavat rentoutua ja nauttia luonnosta.

Tästä listasta löydät parhaat vuokramökit Ilomantsista.

1. ANTILA, ILOMANTSI, POHJOIS-KARJALA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 40 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 2 henkilöä
 • Arvostelu: 4.1/5
 • Viikonloppuhinta: 164 – 293€
 • Viikkohinta: 425 – 395€
 • Sijainti: Joensuusta 73 km itään

Kuvaus

Tämä pieni hirsimökki sijaitsee rauhallisella paikalla Joensuun ja Ilomantsin välissä. Kulujärven rannalla olevassa mökissä on tupa-keittiö ja kaksi levitettävää vuodesohvaa. Lämmitys hoidetaan puuhellalla ja varaavalla takalla, ja valaistukseen käytetään kynttilöitä ja pattereilla toimivia valaisimia. Mökin varusteluun kuuluu muun muassa ulkohuussi, pallogrilli, soutuvene sekä puulämmitteinen sauna.

Omistaja tuo varauksen alkuun ruokavettä ja sitä voi hakea lisää omistajan talolta 4,5 km päästä. Lisäksi ruokaa voi tehdä pallogrillillä ja kaasulla toimivalla muurinpohjapannulla. Omistajan tilalla on eläimiä, kuten lampaita, kanoja ja koira, ja mökin ympäristössä on hyvät sieni- ja marjamaastot. Metsästys on sallittu omistajan 80 hehtaarin metsäalueella. Tämä mökki on täydellinen valinta rauhaa ja luontoa kaipaaville.

Jos haluat paeta kaupungin hälyä ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä, tämä Kulujärven rannalla sijaitseva mökki on täydellinen vaihtoehto. Mökki on perinteinen hirsimökki, joka sopii hyvin kahdelle henkilölle. Valaistukseen käytetään kynttilöitä ja pattereilla toimivia valaisimia, ja lämmitys hoidetaan puuhellalla ja varaavalla takalla. Mökkiin kuuluu myös puulämmitteinen sauna ja ulkohuussi.

Omistaja tuo varauksen alkuun ruokavettä ja sitä voi hakea lisää omistajan talolta 4,5 km päästä. Mökki on täysin sähköistämätön, mutta ruokaa voi tehdä pallogrillillä ja kaasulla toimivalla muurinpohjapannulla. Mökin ympäristössä on hyvät sieni- ja marjamaastot, ja omistajan 80 hehtaarin metsäalueella saa metsästää pienriistaa. Jos kaipaat eläinten seuraa, voit käydä tutustumassa omistajan tilalla oleviin lampaisiin, kanoihin ja koiraan. Tämä mökki on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta.

2. KOITERETUPA, ILOMANTSI, POHJOIS-KARJALA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 60 m²
 • Henkilömäärä: 4 + 2 henkilöä
 • Arvostelu: 4.3/5
 • Viikonloppuhinta: 317 – 738€
 • Viikkohinta: 481 – 738€
 • Sijainti: Joensuusta 76 km koilliseen

Kuvaus

Tämä pyöröhirsimökki Koitereen rannalla on täydellinen kohde kaikille luontoa ja omaa rauhaa arvostaville. Mökissä on kaikki tarvittava mukavaan lomaan, kuten puulämmitteinen sauna ja varaava takka. Pukuhuoneen pyykinpesukone toimii järvivedellä, ja ruokaveden voi hakea lähteestä tai keittää järvestä. Mökkiin mahtuu neljä henkilöä, ja yläkerran parvelta löytyy kaksi vuodetta ja kaksi joustinpatjaa.

Tämä erähenkinen mökki sopii erityisesti metsästäjille, sillä pihassa on koiratarha, jossa on tilaa kolmelle koiralle. Veneenlaskupaikka on vain 450 metrin päässä, ja mökissä on kalastusverkot ja verkkoluvat kahdelle verkolle, katiska ja katiskalupa sekä onkia. Naapuriin ei ole suoraa näköyhteyttä, joten voit nauttia täydellisestä yksityisyydestä.

Mökin sijainti on ihanteellinen, sillä se on vain 29 kilometrin päässä kaupasta ja ravintolasta, ja Uimaharjuun on vain lyhyt ajomatka. Jos kaipaat hieman aktiivisempaa lomaa, Ala-Koitajoen retkeilyreitit ovat vain 22 kilometrin päässä. Mökkiin kuuluu myös ilmainen wi-fi ja matkasänky tai pinnasänky ennakkotilauksesta. Tämä on täydellinen paikka rentoutumiseen ja luonnon ihailuun.

3. HATUN HUILAUS, ILOMANTSI, POHJOIS-KARJALA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 92 m²
 • Henkilömäärä: 7 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.3/5
 • Viikonloppuhinta: 323 – 756€
 • Viikkohinta: 702 – 756€
 • Sijainti: Joensuusta 120 km koilliseen

Kuvaus

Tässä upeassa vuokramökissä voit nauttia luonnonrauhasta ja kauniista maisemista Hattujärven rannalla. Tämä kaksikerroksinen hirsimökki on rakennettu vuonna 2001 ja siinä on kaikki modernit mukavuudet, kuten sähkövalaistus, sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu, varaava takka ja vesijohto. Mökissä on kaksi makuuhuonetta ja aulatila, jossa on yksi vuode, 120 cm leveä sänky sekä levitettävä vuodesohva. Lisäksi mökissä on oma rantasauna ja terassi sekä parveke, joista voit ihailla kaunista järvinäkymää.

Mökissä on täydellinen varustelu, johon kuuluu muun muassa sähköliesi, jääkaappi, mikroaaltouuni, astianpesukone, pyykinpesukone, TV, radio ja grillikatos. Voit siis nauttia lomastasi täysin siemauksin ilman huolia arkipäivän askareista. Mökki on yksityinen ja sijaitsee rauhallisella alueella, joten voit rentoutua täysin omaa rauhaasi.

Lähialueella on monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja aktiviteetteihin, kuten hiihtokeskukseen, moottorikelkkareitille, uimarannalle, kauppaan, kylpylään ja hiihtoladulle. Kansallispuisto on myös vain lyhyen ajomatkan päässä, joten voit tutustua luonnon kauneuteen kävellen tai pyöräillen. Tämä on todellinen lomakohde, joka tarjoaa kaiken mitä tarvitset nauttiaksesi kauniista luonnosta ja rauhallisesta ympäristöstä.

4. ERÄRAUHA, ILOMANTSI, POHJOIS-KARJALA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 36 m²
 • Henkilömäärä: 3 + 5 henkilöä
 • Arvostelu: 4.2/5
 • Viikonloppuhinta: 265 – 508€
 • Viikkohinta: 730 – 700€
 • Sijainti: Joensuusta 116 km koilliseen

Kuvaus

Tässä upeassa vuokramökissä voit viettää unelmiesi loman erämaan rauhassa. Mökki sijaitsee kauniin Hattujärven rannalla ja tarjoaa kaikki mukavuudet modernin lomailijan tarpeisiin. Kaksikerroksinen hirsimökki on sisustettu tyylikkäästi ja varustettu kaikilla tarvittavilla mukavuuksilla, kuten sähkösaunalla ja ulkokäymälällä. Yläkerrassa on viihtyisä makuuparvi, josta avautuu kaunis näkymä järvelle.

Pihapiirissä on myös erillinen aittarakennus, jossa voit nauttia yksityisyydestä ja omasta rauhasta. Aitassa on kaksi huonetta, joissa on yhteensä neljä sänkyä ja minikeittiö. Rannassa sijaitsee upea puulämmitteinen rantasauna, jonka yhteydessä on takkatupa. Rantasaunaa voi lämmittää myös talvella ja silloin voit hakea veden joko mökistä tai vieressä olevasta kaivosta.

Tämä mökki sopii erinomaisesti luonnon ja oman rauhan ystäville. Mökki sijaitsee Metsähallituksen metsästysmaiden vieressä, joten se on ihanteellinen paikka metsästäjille ja eräihmisille. Naapurimökki sijaitsee vain toiseen suuntaan, joten pihapiirissä voit nauttia täysin omasta rauhasta. Pihalla on myös grillikota ja rinne rantaan, joten voit nauttia ulkoilusta ja uimisesta kauniissa järvenrannassa.

5. ILO 103, ILOMANTSI, POHJOIS-KARJALA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 43 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 1 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 3.8/5
 • Viikonloppuhinta: 151 – 329€
 • Viikkohinta: 307 – 432€

Kuvaus

Tämä lautarakenteinen vuokramökki sijaitsee Koitajoen rannalla, ja siinä on kaikki mitä tarvitset täydelliseen erämaaelämykseen. Mökki on hiljattain uudistettu ja siinä on kaasugrilli, puulämmitteinen sauna ja aurinkosähkö. Ympäröivä luonto on täynnä aktiviteetteja, kuten melontaa ja kalastusta, ja omistaja vuokraa myös kanootteja, kajakkeja ja muita retkeilyvarusteita.

Mökillä on kaikki tarvittavat mukavuudet, kuten takka, radio, TV ja jääkaappi, vaikka mökki onkin sähköistämätön. Keittiössä on kaasuliesi ja kylmä vesijohto pumpulla, ja omistaja toimittaa juomaveden. Mökkiin kuuluu myös oma soutuvene ja onkia. Mökki sijaitsee vain 35 metrin päässä Koitajoen uimarannasta, jossa voit uida ja nauttia upeasta hiekkarannasta.

Jos haluat tutkia alueen muita luonnonnähtävyyksiä, voit vierailla lähellä sijaitsevissa kansallispuistoissa Petkeljärvi ja Patvinsuo. Linturikas Kesonsuon luonnonsuojelualue sijaitsee myös joen toisella puolella. Omistaja tarjoaa myös lisäpalveluita, kuten aamiaista, iltapalaa ja retkieväitä.

Tämä mökki on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä. Varaa se jo tänään ja valmistaudu unohtumattomaan erämaaseikkailuun Koitajoen rannalla.

6. ILO 107, HUHUS, ILOMANTSI, POHJOIS-KARJALA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 53 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 4 henkilöä
 • Huoneet: 1 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 3.8/5
 • Viikonloppuhinta: 228 – 422€
 • Viikkohinta: 477 – 556€

Kuvaus

Tämä lautarakenteinen mökki sijaitsee kauniin Koitajoen rannalla. Mökki on uudistettu vuonna 2018 ja siinä on aurinkosähkö sekä varaava takka lämmitystä varten. Mökkiin kuuluu oma vene, soutuvene, kaasugrilli ja nuotiopaikka. Mökin läheisyydessä on myös grillikatos sekä savusauna vuokrattavana. Mökki on täydellinen valinta niille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja kalastaa.

Tämä viehättävä mökki on täydellinen paikka rauhoittua ja nauttia luonnon kauneudesta. Mökki on varustettu kaikella tarvittavalla, kuten puulämmitteisellä saunalla, kuivakäymälällä, nestekaasuliedellä ja -jääkaapilla sekä TV:llä ja radiolla. Mökissä on myös aurinkopaneelit, jotka tarjoavat sähkövalaistuksen. Mökin läheisyydessä on mahdollisuus kalastaa, meloa ja nauttia matalasta uimarannasta.

Tämä mökki on täydellinen paikka kaikille, jotka haluavat nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta. Mökki sijaitsee Koitajoen melontareitin varrella, josta pääsee meloen Koitereelle. Omistaja vuokraa myös kanootteja ja kajakkeja sekä retkeilyvarusteita, kuten telttoja ja makuupusseja. Mökillä on myös mahdollisuus kalastaa ja omistajalta voi vuokrata verkkoja ja katiskoja. Lähellä mökkiä on myös kaksi kaunista kansallispuistoa, Petkeljärvi ja Patvinsuo.

7. Hoikan-Kylkeinen ERÄKÄMPPÄ, ILOMANTSI, POHJOIS-KARJALA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 25 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 2 henkilöä
 • Arvostelu: 3.7/5
 • Viikonloppuhinta: 204 – 389€
 • Viikkohinta: 573 – 717€

Kuvaus

Tämä kelohirsinen eräkämppä sijaitsee karjalaisen erämaan sydämessä, jossa luonnonrauha ja kalaisat vesistöt ovat vain askeleen päässä. Tuvassa on kaksi kerrossänkyä, ja lämmitys tapahtuu perinteisellä puukaminalämmityksellä. Sauna ja luppokota löytyvät samasta rakennuksesta, ja vene pelastusliiveineen odottaa käytettävissä Hoikan Kylkeisellä. Aurinkopaneelisähkö valaisee mökkiä, ja käyttöveden voi noutaa lähellä sijaitsevasta kaivosta tai vesistöstä.

Tämä sähköistämätön mökki tarjoaa erämaan rauhan ja luonnon keskellä kaivatun pakopaikan. Kämpän varustelu on vaatimattomampi, mutta tarpeellinen. Nestekaasuliesi ja -jääkaappi helpottavat arkea, kun taas ulkohuussi ja puulämmitteinen sauna antavat lisämaustetta eräkokemukselle. Lähin kauppa sijaitsee Ilomantsissa, joten tänne tultaessa on hyvä huolehtia ruokatarvikkeet etukäteen.

Tämä eräkämppä tarjoaa unohtumattoman loman kalastuksen, vaelluksen tai metsästyksen parissa. Kämpän taso ei ole sama kuin lomamökeillä, mutta se antaa erinomaisen mahdollisuuden nauttia luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta. Asiakkaan vastuulla on kämpän siivous loman aikana ja jälkeen, mutta se antaa mahdollisuuden ottaa vastuu omasta elinympäristöstä. Kalastusmahdollisuudet Hoikan-Kylkeisessä ovat erinomaiset, ja pienriista-alue tarjoaa mahdollisuuden metsästykseen.

Etkö löytänyt sopivaa mökkiä?

Vaikka tämän listan kohteet varmasti miellyttivät silmääsi, voi joskus käydä niin, että suosikkikohteesi on varattuna juuri haluamanasi ajankohtana.

Tässä tapauksessa voit tehdä tarkemman mökkihaun Suomen parhaista vuokrattavista lomamökeistä Lomarenkaan sivuilta täältä.

Kannattaa myös lukaista meidän blogiamme Suomen parhaista lomamökeistä.

Lue Myös

Vuokramökit Poreammeella Pohjois-Karjala

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *