Hae!

Vuokramökit Suomutunturi: Upeat mökit [2023-2024]

Suomutunturi on Lapissa sijaitseva 410m korkea laskettelutunturi. Suomutunturilla on yhteensä 10 laskettelurinnettä ja 4 hissiä.

Laskettelureissussa olennaista on majoituspaikan valinta. Kun puhutaan laskettelusta, kannattaa ehdottomasti majoittua lomamökissä hotellin sijaan.

Tässä alueen upeimmat mökit!

1. POLARHOVI A

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 66 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 6 henkilöä
 • Huoneet: 1 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.5/5
 • Viikonloppuhinta: 311 – 530€
 • Viikkohinta: 564 – 805€
 • Sijainti: Kemijärveltä 43 km etelään

Kuvaus

Tervetuloa kokeilemaan lappilaista elämäntyyliä Suomutunturin juurella sijaitsevassa vuokramökissämme, jonka ovet ovat auki niin talvisille laskettelijoille kuin kesäisille kalastajillekin. Löydät meidät 43 kilometriä Kemijärveltä etelään, Napapiirin läheisyydestä, mistä avautuu upeat tunturimaisemat suoraan makuuhuoneesi ikkunasta.

Tämä kolmikerroksinen hirsiparitalo tarjoaa majoituksen suuremmallekin seurueelle, keskikerroksen tupakeittiö ja makuuhuone yhdistettynä matalaan, viistokattoiseen parveen ja alakerran pukuhuoneeseen. Kalastus- ja uimaranta odottavat vain viiden kilometrin päässä, tuoden Kemijärven vehreän luonnon aivan mökin lähelle.

Vaikka mökki tarjoaa erinomaiset puitteet luonnon rauhasta nauttimiseen, ei modernista mukavuudesta tarvitse luopua. Varaavan takan ja sähkölämmityksen avulla mökissä on aina miellyttävän lämmin, ja kunnallisen vesijohtoverkon ansiosta saat aina raikasta vettä. Keittiön varustelu ei jätä toivomisen varaa – astianpesukone, mikroaaltouuni ja jääkaappi-pakastin ovat käytettävissäsi. Entäpä rentouttava saunahetki sähkösaunassa tai illanvietto grillikodassa? Kaikki tämä on mahdollista tässä kodikkaassa vuokramökissämme.

Mikäli kaipaat lomaltasi myös aktiviteetteja, alueelta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Joutsijärven kyläkauppa, josta voit hankkia kalastusluvat Kemijärvelle, sijaitsee vain 17 kilometrin päässä. Sieltä löydät myös historiallisen Salpalinjan bunkkerin. Laskettelu- ja hiihtokeskukset ovat aivan vieressä, ja lähimmät kansallispuistot, Pyhä-Luosto ja Salla, ovat lyhyen ajomatkan päässä. Täällä voit nauttia Lapin luonnon ainutlaatuisuudesta ja kokea monipuolisia elämyksiä ympäri vuoden. Tervetuloa tutustumaan tähän pohjoisen helmeen!

2. ALPPISUOMU

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 80 m²
 • Henkilömäärä: 3 + 3 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.0/5
 • Viikonloppuhinta: 227 – 549€
 • Viikkohinta: 437 – 833€

Kuvaus

Tervetuloa pohjoisen salaperäiselle sydämelle, Kemijärven läheisyyteen, missä jylhän luonnon rauha ja modernin mukavuuden lomakoti kohtaavat harmonisessa tasapainossa.

Käytössänne on tyylikäs hirsiparitalo, jonka kodikkaat ja tilavat tilat jakautuvat kolmeen tasoon. Kahden makuuhuoneen – toisessa houkutteleva parisänky ja toisessa kerrossänky, jonka alaosa on 120cm leveä – ansiosta lomakohteessa on helppo tuntea olonsa kotoisaksi. Tilavat kosteat tilat, sisältäen pesuhuoneen ja sähkösaunan, tarjoavat paikan rauhoittumiselle ja rentoutumiselle.

Varustelun saralla tämä mökki ylittää odotukset, tarjoten kätevän yhdistelmän perinteistä lomamökkiromantiikkaa ja nykyaikaista mukavuutta. Nauti hiljaisista hetkistä varaavan takan lämpimässä loimussa, samalla kun ilmalämpöpumppu huolehtii miellyttävästä sisälämpötilasta. Keittiö on varustettu kaikella tarpeellisella, mukaan lukien sähköliesi, jääkaappi, pakastin ja mikroaaltouuni, ja astianpesukoneen ansiosta ette joudu viettämään lomaanne tiskialtaan ääressä. Lisäksi viihdytys on taattu modernin viihde-elektroniikan, kuten TV:n, CD-soittimen ja DVD-soittimen ansiosta.

Tämä lomakohde sijaitsee Suomutunturilla, tunnetulla hiihtoalueella, jossa talviurheilu on erittäin suosittua. Kävelymatkan päässä, vain 700 metrin päässä, löydätte laajan, 70 kilometriä pitkän latuverkoston sekä monipuoliset rinteet, jotka tekevät tästä kohteesta täydellisen talviurheilijan paratiisin.

Kesäkaudella mökki tarjoaa pääsyn Kemijärvelle, jossa voitte nauttia uinnista tai kalastuksesta. Kalastuslupia voi ostaa paikallisesta Joutsijärven kyläkaupasta, joka sijaitsee 15 kilometrin päässä. Jos kaipaatte vaihtelua, alueelta löytyy myös useita laskettelukeskuksia alle 100 kilometrin säteellä sekä kaksi kansallispuistoa: Pyhä-Luosto ja Salla, jotka sijaitsevat kohtuullisen ajomatkan päässä.

3. ALATUPA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 53 m²
 • Henkilömäärä: 3 + 4 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 3.8/5
 • Viikonloppuhinta: 227 – 515€
 • Viikkohinta: 451 – 828€
 • Sijainti: Kemijärveltä 43 km kaakkoon

Kuvaus

Rauhallisesti levollisen Suomutunturin kupeessa, kirkkaiden tähtitaivaiden katveessa, kohoaakin hirsirakenteinen helmi, yksittäinen mökki, joka on kuin omiaan kaipaaville luontomatkailijoille. Sijainniltaan merkittävän lähellä Napapiiriä, sen loisteesta hohkaa lämmin, kodinomainen tunnelma, joka sulkee sisäänsä niin rauhan kuin seikkailunkin. Vain 43 km Kemijärven kauniista kaupungista sijaitsevassa mökissä yhdistyvät harmonisesti vanhan ajan hirsitalon idylli modernien mukavuuksien kanssa, luoden näin ainutlaatuisen yhteenliittymän luonnonkauneutta ja asumisen helppoutta.

Mökin varustelu on kattava ja kutsuva. Tulevan lomasi aikana voit nauttia sähkövalaistuksen, -lämmityksen ja ilmalämpöpumpun tarjoamasta mukavuudesta, joka takaa sinulle ja seuralaisillesi miellyttävän lämpötilan niin päivin kuin öinkin. Iltojen hämärtyessä voit rentoutua varaavan takan loimussa tai pulahtaa sähkösaunan pehmeisiin löylyihin. Keittiössä ruoanlaitto onnistuu joutuisasti modernien laitteiden, kuten sähköliesi, astianpesukone ja mikroaaltouuni, ansiosta. Mökin pesuhuoneessa on suihku, ja kuivauskaappi pitää huolen vaatteidesi kuivumisesta, olipa ulkona sitten miten kylmä tai märkä tahansa. Viihtyisät makuuhuoneet tarjoavat mukavat unet kaikille lomanviettäjille. Niin parisänky kuin kerrosvuodekin odottavat sinua, ja parvella, jossa on myös TV, on lisäksi neljä patjaa tarjolla.

Lisätietojen kautta avautuu mökin todellinen sijainti ja sen tarjoamat mahdollisuudet: Suomutunturin hiihtokeskuksen sydämessä, vain 700 metrin päässä Suomutunturin hotellista ja rinteistä. Täällä voit nauttia 70 kilometrin pituisista hiihtoladuista, joista 17 kilometriä on valaistu – kenties tämän talvisen taian aivan mökin vierestä kulkeva latu vie sinut kiehtoviin talviseikkailuihin.

4. PIEBMU

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 45 m²
 • Henkilömäärä: 3 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 3.9/5
 • Viikonloppuhinta: 242 – 488€
 • Viikkohinta: 402 – 741€

Kuvaus

Heti ensimmäisestä hetkestä alkaen, kun astut sisään tähän viehättävään hirsiparitalohuoneistoon, tunnet itsesi kotoisaksi. 42 kilometrin päässä Kemijärveltä sijaitsevassa kodikkaassa vuokramökissä on kaksi makuuhuonetta, joista toisessa on parisänky ja toisessa kerrossänky, joten majoitustilaa löytyy jokaiselle. Olohuoneen levitettävä sohva tarjoaa lisävuodepaikan, joka takaa miellyttävän yösijan myös yllätysvieraille. Takka luo lämmintä tunnelmaa sekä sisällä että ulkona, ja remontoitu keittiö vuodelta 2007 tarjoaa kaikki modernit mukavuudet.

Mökin varustelutaso on korkea. Mukavuutta lisäävät niin sähkölämmitys kuin avotakkakin, joka luo lämpöä kylminä talvi-iltoina. Keittiö on täysin varusteltu, sisältäen muun muassa sähkölieden, jääkaapin, mikroaaltouunin ja astianpesukoneen. Saunaan mahtuu koko seurue, ja sen jälkeen on mukavaa rentoutua olohuoneen sohvalla ja katsella televisiota tai kuunnella radioita. Nuotiopaikka ja kiinteä ulkogrilli puolestaan mahdollistavat herkullisten aterioiden valmistamisen ulkoilmassa.

Tämän lomakodin sijainti Suomutunturin hiihto- ja matkailukeskuksen sydämessä on kuin unelma aktiiviselle lomailijalle. Vastaanottavasta olohuoneen ikkunasta avautuu upea näkymä suoraan Suomutunturille, ja alueella on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja, kuten laskettelua ja hiihtoa. Hiihtolatuja löytyy lähistöltä peräti 70 kilometrin verran. Kesäaikaan voit nauttia kalastuksesta ja uinnista Kemijärvellä, joka on vain viiden kilometrin päässä. Lisäksi voit tutustua alueen historiaan Salpalinjan bunkkerissa tai vierailla lähellä sijaitsevissa Pyhä-Luoston ja Sallan kansallispuistoissa. Jokaiselle päivälle löytyy varmasti oma seikkailunsa tässä upeassa ympäristössä!

5. SUOMUN RINNEMAJA 1

Lähde: Lomarengas

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 47 m²
 • Henkilömäärä: 2 + 4 henkilöä
 • Huoneet: 1 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.1/5
 • Viikonloppuhinta: 182 – 512€
 • Viikkohinta: 500 – 776€

Kuvaus

Kuvitelkaa astuvanne sisään kodikkaaseen kelorivitalohuoneistoon, joka sijaitsee taianomaisesti Napapiirillä, Suomutunturin hiihtokeskuksessa, vain 42 kilometrin päässä Kemijärveltä. Tämä mökki on todellinen pohjoisen helmi, jossa voitte nauttia hiljaisuudesta ja luonnon kauneudesta. Tilat ovat tyylikkäästi sisustetut ja tarjoavat täydellisen ympäristön rentoutumiseen. Mökissä on avara ruokailutila-olohuone, yksi makuuhuone parisängyllä sekä tilava parvi, joka tarjoaa lisävuodepaikkoja neljälle hengelle. Mikä parasta, mökissä on myös oma sauna, jossa voitte rentoutua päivän päätteeksi.

Mökki tarjoaa lukuisia mukavuuksia, jotka takaavat mukavan ja huolettoman loman. Modernin keittiön varusteluun kuuluvat sähköliesi, jääkaappi, mikroaaltouuni ja astianpesukone. Sähkölämmitys ja varaava takka pitävät mökin lämpimänä myös talvisin, ja pyykinpesukone sekä kuivauskaappi helpottavat pidempääkin lomailua. Viihtyvyyttä lisäävät myös televisio ja radio. Turvallisuudesta on huolehdittu palovaroittimilla ja sammutusvälineillä. Lisämaksusta saatavat pinnasänky ja syöttötuoli tekevät mökistä ihanteellisen valinnan myös perhelomille.

Suomutunturin hiihto- ja matkailukeskus tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, jotka ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä mökiltä. Suomutunturilla voitte nauttia 70 kilometrin hiihtolatuverkostosta, ja laskettelukeskuskin on vain 400 metrin päässä. Kävelyetäisyydellä on myös Hotelli Suomutunturi, joka tarjoaa ravintolapalveluita. Kalastuksesta ja uimisesta kiinnostuneille Kemijärvi, vain viiden kilometrin päässä, tarjoaa loistavat puitteet. Älkää unohtako, että myös lemmikit ovat tervetulleita nauttimaan lomasta kanssanne. Napapiirin lomakodissa kaikki on valmiina ikimuistoiseen lomaan!

6. MAJATALO VILLA, KEMIJÄRVI, LAPPI, SUOMUTUNTURI

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 124 m²
 • Henkilömäärä: 10 henkilöä
 • Huoneet: 5 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.2/5
 • Viikonloppuhinta: 241 – 862€
 • Viikkohinta: 666 – 1551€
 • Sijainti: Kemijärveltä 42 km etelään

Kuvaus

Suomutunturin sydämessä, Napapiirin tuntumassa, sijaitsee tämä lumoava vuonna 2003 rakennettu hirsirakenteinen loma-asunto. Kolmikerroksinen loma-asunto tarjoaa ainutlaatuisen ja kodikkaan tunturikokemuksen yhdistäen luonnonläheisyyden ja modernit mukavuudet. Talo tarjoaa runsaasti tilaa jopa suurille seurueille viiden makuuhuoneen kera, joista jokainen voidaan muokata tarpeen mukaan joko kahden hengen huoneiksi tai parivuoteellisiksi. Hirsiseinät ja varaava takka luovat olohuoneeseen lämmintä tunnelmaa, ja koko talosta avautuu henkeäsalpaavat näkymät tunturiin.

Mökin varustelutaso on huippuluokkaa. Sähkövalaistus ja -lämmitys yhdessä ilmalämpöpumpun kanssa tekevät sisätiloista miellyttävän lämpimät, ja koko rakennuksen kattava Wi-Fi pitää sinut yhteydessä ulkomaailmaan. Keittiössä voit valmistaa herkullisia aterioita sähköliesi- ja astianpesukonevarustuksella, ja pyykinpesukone sekä kuivauskaappi helpottavat arjen askareita. Turvallisuus on otettu huomioon monipuolisilla palo- ja häkävaroittimilla sekä sammutusvälineillä. Mökin lisäpalveluihin kuuluu muun muassa kylpypaljun vuokraus, mikä tekee tunturilomasta entistäkin nautinnollisemman.

Lähialue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja harrastamiseen. Kemijärven läheisyydessä on loistavat kalastus- ja uimapaikat, ja mökin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Suomutunturin laskettelukeskuksen palvelut tarjoavat tekemistä kaikenikäisille. Lapsiperheitä on ajateltu syöttötuolilla ja matkasängyllä, jotka tekevät lomasta mukavamman myös perheen pienimmille. Jos kaipaat pientä pyöräretkeä, on mökiltä mahdollista vuokrata myös sähköavusteisia maastopyöriä tai fättäreitä. Näin ollen, tämä hirsirakenteinen loma-asunto tarjoaa kaikille jotakin, olitpa sitten rauhaa rakastava luontoihminen tai aktiivinen ulkoilija. Tervetuloa nauttimaan Suomutunturin kauneudesta ja kodikkaasta tunnelmasta tässä upeassa hirsirakenteisessa loma-asunnossa!

7. KUULA

Lähde: Lomarengas

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 63 m²
 • Henkilömäärä: 5 + 2 henkilöä
 • Huoneet: 2 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 3.8/5
 • Viikonloppuhinta: 243 – 583€
 • Viikkohinta: 527 – 887€

Kuvaus

Sijaitsee 42 kilometrin päässä Kemijärveltä, herttainen Kuula-mökki tarjoaa kodinomaisen pakopaikan kauniin luonnon helmassa. Tämä aito keloparitalo on täydellinen yhdistelmä perinteistä suomalaista rakentamistapaa ja nykyaikaista mukavuutta. Mökki tarjoaa tilaa ja mukavuuksia aina syöttötuolista astianpesukoneeseen, sähkösaunaan ja pyykinpesukoneeseen. Kaksikerroksisen mökin huonejako on ihanteellinen perheille tai pienille ryhmille. Kahden makuuhuoneen lisäksi mökistä löytyy tilava parvi sekä erillinen huone, joten majoittuminen onnistuu niin perheille kuin kaveriporukoillekin.

Moderni varustelutaso tekee mökkilomasta helppoa ja vaivatonta. Keittiön sähköliesi, jääkaappi, mikroaaltouuni ja astianpesukone helpottavat ruoanlaittoa ja siisteyden ylläpitoa, kun taas pyykinpesukone ja kuivauskaappi ovat omiaan pitkäaikaisempaan majoittumiseen. Mökin avotakka luo tunnelmaa iltoihin ja sähkölämmitys pitää sisätilat lämpiminä kylminäkin talvi-iltoina. Myös mökin tekniset varusteet, kuten televisio ja CD-soitin, lisäävät viihtyisyyttä ja mahdollistavat rentouttavat hetket vaikkapa elokuvien tai musiikin parissa.

Kuula-mökki tarjoaa upeat puitteet ulkoiluun ja luonnonläheisiin aktiviteetteihin. Mökin välittömästä läheisyydestä löytyy Suomutunturin hiihtokeskus, jossa on tarjolla 70 kilometriä latuja, joista 17 kilometriä on valaistu, sekä laskettelurinteitä. Mökiltä on myös lyhyt matka Kemijärvelle, joka tarjoaa hyvät kalastus- ja uimamahdollisuudet. Kulttuurihistoriasta kiinnostuneille Joutsijärvellä sijaitseva Salpalinjan bunkkeri tarjoaa mielenkiintoisen vierailukohteen. Kaupungista voi myös hankkia kalastusluvat ja tarvittavat eväät lähikaupasta. Kaiken kaikkiaan Kuula-mökki tarjoaa rentouttavan loman vehreässä ympäristössä, kaikkien tarvittavien palveluiden äärellä.

8. TIEVA

Ominaisuuksia

 • Pinta-ala: 99 m²
 • Henkilömäärä: 5 + 3 henkilöä
 • Huoneet: 3 makuuhuonetta
 • Arvostelu: 4.1/5
 • Viikonloppuhinta: 430 – 1019€
 • Viikkohinta: 735 – 1498€
 • Sijainti: Kemijärveltä 44 km kaakkoon

Kuvaus

Jos kaipaat todellista lappilaista tunnelmaa, tämä perinteinen iso Lapin kelomaja Suomutunturin matkailukeskuksessa on unelmiesi täyttymys. Vuonna 1975 rakennettu hirsikehikko, joka koki täydellisen muodonmuutoksen vuonna 2021, yhdistää historiallisen charmin moderniin mukavuuteen. Sen seinät henkivät tarinoita menneisyydestä, mutta sisältä löytyy kaikki nykyajan mukavuudet – langaton internet, ilmalämpöpumppu ja blu ray -soitin, joten viihde-elektroniikkaa ei tarvitse tinkiä. Tuvan erityisen suuri avotakka antaa sydämeen lämmittäviä liekkejä kylmän talvi-illan aikana.

Lapin kelomajan varustelu ei jätä kylmäksi. Mökin monipuolinen keittiö sisältää astianpesukoneen, mikroaaltouunin, jääkaapin ja pakastimen, joten ruoanlaitto onnistuu helposti kuin kotona. Puulämmitteinen sauna ja suihku tarjoavat tilaisuuden rentoutua pitkän hiihtopäivän jälkeen, ja pyykinpesukone takaa, että aktiivisen loman jälkeen kotiin palaa puhtaissa vaatteissa. Lisäksi mökki on varustettu turvallisuusvarusteilla, kuten palo- ja häkävaroittimella sekä sammutuspeitteellä. Kaiken tämän lisäksi lapset eivät ole unohdettu – syöttötuoli on saatavilla perheen pienimmille.

Mökki on sijoittunut ihanteellisesti Suomutunturin matkailukeskukseen, josta löytyy 70 kilometriä hiihtolatuja ja laskettelurinteitä. Kemijärvi, joka sijaitsee vain viiden kilometrin päässä, tarjoaa loistavat kalastus- ja uintimahdollisuudet. Lisäksi mökiltä on helppo päiväretki etäisyydelle viidestä laskettelukeskuksesta ja kahdesta kansallispuistosta: Pyhä-Luosto ja Salla. Lisävarusteena mökillä on kaasugrilli, joten kesäaikaan voit nauttia ateriat ulkona nauttien Lapin luonnon kauneudesta. Oma rauha ja samalla kuitenkin lähellä kaikkia palveluita – mitä muuta voisi lomaltaan toivoa?

Mitä muuta Suomutunturilla on?

Tämän listan mökit sijaitsevat noin kilometrin säteellä toisistaan Suomtunturin laskettelukeskuksen kupeessa.

Sen lisäksi, että kohteissa voi nauttia mökkeilystä ja laskettelusta, on hyvä tietää mitä muuta olennaista alueelta löytyy.

Suomutunturilla on laskettelurinteiden lisäksi noin 70km hiihtolatuverkostot. Jos siis laskettelu ei nappaa, niin hiihtolatuja riittää tuntikausiksi.

Kemijärvellä on varsin hyvä kalakanta, joten kalastamisesta innostuneet voivat napata kalastusluvat ja onget kouraan, ja lähteä pyydystämään vonkaleita.

Lisäksi Kemijärvellä on varsin hyvät uimismahdollisuudet. Kesäisin perheen pienimmätkin voivat siis polskia järvissä. Tosin näin pohjoisilla leveyksillä voi vesi olla aika kylmää vuodenajasta riippumatta.

Jos nälkä pääsee yllättämään, laskettelukeskuksen ravintolat ovat lähellä. Mikäli ravintolaruoka ei nappaa, voi myös suunnata nokan kohti lähintä ruokakauppaa, joka sijaitsee noin 15km päässä Joutsijärven kylässä.

Mikäli Suomutunturi ei laskettelukohteena nappaa, löytyy alueelta muitakin laskettelupaikkoja. Suomutunturin lähellä, alle 100km päässä on neljä muutakin laskettelukeskusta.

Etkö löytänyt sopivaa mökkiä?

Vaikka tämän listan kohteet varmasti miellyttivät silmääsi, voi joskus käydä niin, että suosikkikohteesi on varattuna haluamasi ajankohtana.

Lomarengas on Suomen suurin ja suosituin lomamökkien välittäjä.

Ei siis ihme, jos kohteet on joskus ehditty viedä käsistä.

Tässä tapauksessa voit tehdä tarkemman rajoitetun haun Suomen parhaista vuokrattavista lomamökeistä täältä.

Tämän lisäksi kannattaa ehdottomasti lukea meidän blogia parhaista mökeistä muilta paikkakunnilta. Löydät paljon upeita majoituspaikkoja tunnetuista lomakohteista, kuten Rukalta.

Lue lisäksi

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *