Hae!

Suomen Golf-Kentät: 15 Parasta Kenttää Kautta Maan

Tässä lyhyt lista kentistä kiireisille! Alempaa löydät kattavamman listan kuvauksine.

 1. 🏌️‍♀️Kytäjä Golf – Hyvinkää: Yksi Pohjoismaiden hienoimmista golfkentistä. Kaksi upeaa 18-reikäistä kenttää, South East ja North West.
 2. Gumböle Golf – Espoo: Kaunis ja haastava 18-reikäinen kenttä, joka tarjoaa erinomaiset palvelut.
 3. 🌳Vanajanlinna Golf & Country Club – Hämeenlinna: Sijaitsee historiallisen Vanajanlinnan lähellä. Erinomainen 18-reikäinen kenttä, joka tarjoaa upeat maisemat.
 4. 🏞️Vuosaari Golf – Helsinki: Moderni kenttä lähellä merenrantaa, tarjoten kauniit merinäkymät.
 5. 🌊Levi Golf & Country Club – Levi: Pohjoisen lumoissa sijaitseva golfkenttä, joka tarjoaa upean pelikokemuksen keskiyön auringon alla.
 6. 🦌Nokia River Golf – Nokia: Laadukas 27-reikäinen kenttä, joka tarjoaa haastetta kaiken tasoisille pelaajille.
 7. ⛰️Kankaisten Golfpuisto – Mynämäki: Kankaisten golfpuisto tarjoaa upeat meri- ja maalaismaisemat pelaajilleen.
 8. 🌄Pickala Golf – Siuntio: Suomen suurin golfkeskus, jossa on kolme 18-reikäistä kenttää.
 9. 🏝️Paltamo Golf – Paltamo: Kainuun sydämessä sijaitseva 18-reikäinen kenttä tarjoaa upeat järvimaisemat.
 10. 🌼St. Laurence Golf – Lohja: Historiallisella seudulla sijaitseva golfkenttä tarjoaa monipuolisen ja haastavan pelikentän.
 11. 🍂Master Golf Club – Espoo: Kentällä on kaksi 18-reikäistä kenttää ja yksi 9-reikäinen kenttä. Se tarjoaa erinomaisen golfelämyksen niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pelaajille.
 12. 🦉Karelia Golf – Joensuu: Idyllinen ja haastava golfkenttä sijaitsee kauniilla Pilkon alueella.
 13. 🌲Vierumäki Golf – Heinola: Vierumäen resort tarjoaa kaksi upeaa 18-reikäistä kenttää, Classic ja Cooke.
 14. 🌅Tapiola Golf – Espoo: Tapiola Golf tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden pelata golfia keskellä Espoota. Upea 18-reikäinen kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille.
 15. 🌾Yyteri Golf – Pori: Yyterin golfkenttä tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen aivan meren rannalla.

🏌️‍♀️ 1. Kytäjä Golf

Kytäjä golf

Kytäjä Golf, sijaitsee Hyvinkäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, ja on yksi Pohjoismaiden arvostetuimmista golfkohteista. Tämä ensiluokkainen golfkeskus tarjoaa kaksi erinomaista 18-reikäistä kenttää: South East Course ja North West Course.

South East Course, avattu vuonna 2003, on tunnustettu yhdeksi Euroopan parhaista kentistä. Kenttä on suunniteltu tarjoamaan haasteita kaiken tasoisille pelaajille, ja se tarjoaa monipuolisen ja strategisen pelikokemuksen.

North West Course, avattu vuonna 2013, on saman suunnittelijan, Tom McBroomin, mestariteos. Se tarjoaa myös haastavia pelikokemuksia niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pelaajille.

Kytäjä Golfin sijainti suomalaisessa järvimaisemassa tekee siitä visuaalisesti häikäisevän ja unohtumattoman. Se on kuuluisa myös erinomaisesta klubitalostaan, joka tarjoaa laadukkaat oheispalvelut pelaajille.

Pelaajat voivat nauttia niin aamiaisen, lounaan kuin illallisenkin klubitalon ravintolassa, josta avautuu upeat näkymät kentälle. Lisäksi klubitalossa on pro-shop, josta löytyy kaikki tarvittava golfin pelaamiseen.

Kytäjä Golf tarjoaa erinomaiset puitteet niin kilpailuille, yritystapahtumille kuin yksityisillekin golfpäiville. Jos golf on intohimosi ja nautit kauniista suomalaisesta luonnosta, Kytäjä Golf on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde.

⛳ 2. Gumböle Golf

Gumböle golf

Gumböle Golf sijaitsee Espoossa, vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Gumböle on tunnettu sen kauniista, metsäisestä ympäristöstä ja sen 18-reikäisestä golfkentästä, joka tarjoaa haastavan ja nautittavan pelikokemuksen kaiken tasoisille pelaajille.

Kenttä on suunniteltu niin, että se seuraa luonnon omia muotoja, mikä luo pelaajille mielenkiintoisia haasteita. Kentällä on useita vesiesteitä ja bunkkereita, jotka tekevät pelistä entistä haastavamman ja monipuolisemman. Jokainen reikä on uniikki ja vaatii pelaajalta tarkkaa strategiaa.

Gumböle Golfin klubi tarjoaa loistavat palvelut golfareille. Sieltä löytyy pro-shop, jossa on laaja valikoima golfvälineitä ja -vaatteita. Klubiravintola tarjoaa herkullisen ruokalistan sekä upeat näkymät golfkentälle.

Harjoitusalueet ovat erinomaiset, ja tarjolla on myös golfopetusta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille.

🌳 3. Vanajanlinna Golf & Country Club

Linnagolf

Vanajanlinna Golf & Country Club, joka tunnetaan myös nimellä Linna Golf, sijaitsee Hämeenlinnassa, keskellä kaunista eteläsuomalaista luontoa. Kenttä avattiin vuonna 2005 ja on siitä lähtien ollut yksi Suomen parhaista ja arvostetuimmista golfkohteista.

Klubi on ylpeä 18-reikäisestä championship-tason golfkentästään, joka on kansainvälisen suunnittelijan Tim Lobb’sin käsialaa. Kenttä tarjoaa monipuolisen ja haasteellisen pelikokemuksen, joka kuitenkin sopii kaiken tasoisille pelaajille. Jokainen reikä on suunniteltu huolella, jotta pelaajat voivat kohdata uusia haasteita ja nauttia jokaisesta pelikierroksesta.

Sijaintinsa ansiosta Vanajanlinna Golf & Country Club tarjoaa pelaajilleen upeat puitteet. Se sijaitsee Vanajaveden rannalla, lähellä historiallista Vanajanlinnaa, joka on yksi Suomen merkittävimmistä linnahotelleista. Kenttä on täynnä kauniita maisemia, ja se tarjoaa erinomaisen yhdistelmän luonnonkauneutta ja huippuluokan golfia.

Vanajanlinna Golf & Country Club on myös tunnettu erinomaisesta palvelustaan. Klubitalo tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten pro-shopin, ravintolan, pukuhuoneet ja saunatilat. Klubitalon ravintola tarjoaa laadukasta ruokaa, jota voi nauttia terassilta avautuvien, henkeäsalpaavien näköalojen äärellä.

Tämä golfkeskus on paitsi golffarien unelma, myös loistava paikka järjestää yritystapahtumia tai muita erityistilaisuuksia. Ylellinen ympäristö, korkeatasoinen palvelu ja ainutlaatuinen golfkokemus tekevät Vanajanlinna Golf & Country Clubista ehdottoman vierailukohteen jokaiselle golfharrastajalle.

🏞️ 4. Vuosaari Golf

Vuosaari golf

Vuosaari Golf sijaitsee Helsingissä, merellisen Vuosaaren kaupunginosassa, ja on suosittu golfkohde pääkaupunkiseudulla. Sen 18-reikäinen kenttä on suunniteltu kauniiksi, mutta haastavaksi, ja se tarjoaa pelaajille monipuolisen ja strategisen pelikokemuksen.

Vuosaari Golf on tunnettu sen ainutlaatuisesta sijainnistaan aivan meren rannalla.

Kenttä on suunniteltu hyödyntämään täysin sen luonnonkaunista ympäristöä, joka sisältää merenrannan, metsät ja dyynit. Kentän erityispiirteisiin kuuluu mm. 15. reiän par 3, joka on “saari” viheriö, ympäröity veden ja hiekan kanssa, mikä tarjoaa hienon haasteen pelaajille.

Vuosaari Golf tarjoaa pelaajille myös laadukkaat palvelut. Klubitalossa sijaitsee viihtyisä ravintola, josta on upeat näkymät kentälle ja merelle, sekä Pro Shop, josta löytyy laaja valikoima golfvarusteita ja -tarvikkeita. Klubitalossa on myös erinomaiset saunatilat, joissa pelaajat voivat rentoutua kierroksen jälkeen.

Tämä kaupunkilähellä sijaitseva kenttä tarjoaa erinomaisen golfelämyksen niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Sen ainutlaatuinen sijainti ja laadukas palvelu tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon golfin pelaamiseen Helsingissä.

🌊 5. Levi Golf & Country Club

Levi golf

Levi Golf & Country Club, sijaitsee Lapin sydämessä ja tarjoaa ainutlaatuisen golfkokemuksen keskiyön auringon alla.

Levi Golf & Country Club, avattu vuonna 2006, on yksi Suomen pohjoisimmista golfkentistä.

Kenttä on 18-reikäinen ja se on suunnitellut tunnettu golfkenttäsuunnittelija Pekka Sivula. Kenttä sijaitsee upean tunturimaiseman keskellä, ja se tarjoaa golfaajille ainutlaatuisen ympäristön, jossa voivat nauttia sekä pelistä että ympäröivästä luonnosta.

Levi Golf & Country Clubin kenttä on haastava ja monipuolinen. Jokainen reikä tarjoaa oman haasteensa, mikä tekee pelistä jännittävän ja mielenkiintoisen. Reitillä on sekä avoimia väyliä että tiukkoja metsävälejä, joten strateginen peli on avain menestykseen.

Golfkentän lisäksi Levi tarjoaa lukuisia muita aktiviteetteja, kuten vaellusta, laskettelua talvella ja upeita ravintoloita. Levi Golf & Country Club on paljon enemmän kuin pelkkä golfkenttä – se on kokonaisvaltainen elämys keskellä Lapin kauneinta luontoa.

🦌6. Nokia River Golf

Nokia 
River golf

Nokia River Golf, sijaitsee Nokialla, on tunnettu sen ainutlaatuisesta sijainnista Nokianjoen varrella ja sen monipuolisesta golfkentästä.

Kenttiä on kaksi: River ja Rock, molemmat par 72-tasoisia.

Keskuksen monipuolisuus tekee siitä erinomaisen valinnan niin aloittelijoille kuin kokeneillekin golfareille. Kentän ympärillä oleva kaunis luonto, johon kuuluu metsäisiä alueita ja jokimaisemia, tarjoaa pelaajille miellyttävän ja rauhoittavan ympäristön pelata golfia.

Nokia River Golfin klubitalo on moderni ja tarjoaa laajan valikoiman palveluita. Klubitalosta löytyy ravintola, josta saa laadukkaita ruokia ja juomia sekä upea näkymä golfkentälle. Lisäksi klubitalossa on pro-shop, jossa on tarjolla kattava valikoima golfvarusteita.

⛰️7. Kankaisten Golf

Kankaisten golf

Kankaisten Golfpuisto sijaitsee Mynämäellä, vain lyhyen ajomatkan päässä Turusta, ja tarjoaa upean golfkokemuksen kauniissa suomalaisessa luonnossa. Tämä 18-reikäinen kenttä on suunniteltu siten, että se kunnioittaa alueen luonnonkauneutta ja maaseutumaisemia.

Kenttä on suunniteltu monipuoliseksi ja haastavaksi. Sen reitit kulkevat osittain metsässä ja osittain avoimessa maalaismaisemassa, mikä tarjoaa pelaajille monipuolisen golfkokemuksen ja upeat näkymät. Kentällä on myös useita vesiesteitä, jotka tuovat strategista haastetta peliin.

Kankaisten Golfpuiston klubitalo tarjoaa laadukkaat palvelut golfareille. Sieltä löytyy muun muassa pro-shop, ravintola ja pukuhuoneet.

Klubitalon terassilta avautuvat upeat näkymät kentälle, mikä tekee siitä loistavan paikan rentoutua pelin jälkeen.

Kankaisten Golfpuisto tarjoaa golfin pelaajille mahdollisuuden nauttia laadukkaasta golfkentästä, jossa yhdistyvät haastavuus, luonnonkauneus ja erinomaiset palvelut. Se on todellinen helmi Lounais-Suomen golfkenttien joukossa.

⛰️8. Pickala Golf

Pickala golf

Pickala Golf, sijaitsee Siuntiossa, vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Se on Suomen suurin golfkeskus, jossa on kolme erilaista 18-reikäistä kenttää: Seaside, Park ja Forest.

Seaside-kenttä on links-tyyppinen kenttä, joka tarjoaa upeat merelliset maisemat ja on myös yksi Suomen arvostetuimmista golfkentistä. Se tarjoaa haastavan pelikokemuksen sekä aloittelijoille että kokeneille golfareille.

Park-kenttä on klassinen parkkenttä, joka tarjoaa vaihtelevaa ja strategista peliä. Kentän väylät kulkevat mäntymetsän läpi ja sen suuret greenit tarjoavat haasteita kaikille pelaajille.

Forest-kenttä on metsäkenttä, joka on tunnettu sen kauniista luonnonmaisemista ja hyvin hoidetusta viheriöstä. Kenttä on sopiva niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin golfareille.

Pickala Golf on tunnettu myös sen erinomaisesta palvelusta ja klubitalosta, jossa on kattavat palvelut, kuten pro-shop, ravintola ja saunatilat. Pickala Golf tarjoaa myös monipuolisia valmennus- ja harjoitusmahdollisuuksia golfopetuksesta harjoitusalueisiin ja rangelle.

Pickala Golf on golfarin paratiisi, jossa jokainen löytää omat haasteensa ja nautintonsa.

🏝️9. Paltamo Golf

Paltamo golf

Paltamo Golf sijaitsee Kainuun sydämessä, upean Oulujärven rannalla.

Tämä 18-reikäinen golfkenttä on tunnettu upeista järvimaisemistaan ja luonnonkauniista ympäristöstään, joka tarjoaa pelaajille rauhoittavan ja inspiroivan pelikokemuksen.

Kenttä on suunniteltu tarjoamaan haastetta kaikille taitotasoille, aloittelijoista kokeneisiin golfareihin. Sen suunnittelija, arvostettu kanadalainen golfarkkitehti Doug Carrick, on hyödyntänyt alueen luontaista topografiaa luodakseen monipuolisen ja strategisesti mielenkiintoisen kentän.

Kentän erityispiirteisiin kuuluu laaja harjoittelualue, jossa on lämmitys- ja valaistusjärjestelmä, mahdollistaen pelaamisen myös iltaisin.

Paltamo Golf on tunnettu erinomaisesta palvelustaan. Klubitalo tarjoaa kaikki tarvittavat mukavuudet, mukaan lukien golftarvikemyymälän ja ravintolan, jossa tarjoillaan herkullisia paikallisia ruokia ja josta avautuu upeat näkymät kentälle.

Paltamo Golf tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän korkeatasoista golfia ja upeita suomalaisia luonnonmaisemia. Se on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde niille, jotka etsivät unohtumattomia golfkokemuksia.

🌼 10 St. Laurence Golf

St. Laurence golf

St. Laurence Golf, tunnetaan myös nimellä “Laru”, sijaitsee Lohjalla, historiallisella alueella noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Alue on tunnettu kirkonraunioistaan, jotka ovat osa golfkentän maisemaa ja antavat ainutlaatuisen tunnelman.

Golfkeskus tarjoaa kaksi 18-reikäistä kenttää, Vanha (Old Course) ja Kivi (Rock Course).

St. Laurence Golf on tunnettu ystävällisestä ja rentouttavasta ilmapiiristään. Klubitalossa on laadukas ravintola ja pro-shop, ja se tarjoaa upeat näkymät kentälle. Se on suosittu niin paikallisten kuin ulkomaalaistenkin pelaajien keskuudessa ja tarjoaa erinomaiset puitteet yritystapahtumille sekä kilpailuille.

🍂 11. Master Golf Club

Master Golf

Master Golf Club sijaitsee Espoossa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Golfkeskus tarjoaa kolme erinomaista golfkenttää: Master-kentän, Forest-kentän ja Range-kentän.

Master-kenttä on suunniteltu korkeatasoiseksi 18-reikäiseksi kentäksi, joka on tunnustettu sen hienosti suunnitelluista väylistä ja upeista vesiesteistä. Se on myös Suomen ensimmäinen golfkenttä, joka on saanut kansainvälisen GEO-sertifikaatin ympäristöystävällisestä toiminnasta.

Forest-kenttä tarjoaa myös 18 reikää, mutta on hieman helpompi ja sopii erinomaisesti aloittelijoille tai niille, jotka haluavat kehittää taitojaan.

Pitch and putt-kenttä on 9-reikäinen par-3 kenttä, joka on erityisen suosittu harjoittelun ja lämmittelyn kannalta. Se sopii erinomaisesti myös junioripelaajille ja aloittelijoille, joiden taitoja haastetaan täydellisesti.

Kaiken kaikkiaan Master Golf Club tarjoaa erinomaisen ja monipuolisen golfkokemuksen kaikentasoisille pelaajille.

🦉12. Karelia Golf

Karelia golf

Karelia Golf, sijaitsee Joensuussa, Pilkon kauniissa luonnonmaisemissa, josta löytyy miellyttävä ja haastava 18-reikäinen golfkenttä.

Kenttä on suunniteltu tarjoamaan erinomainen golfkokemus kaiken tasoisille pelaajille, olitpa sitten aloittelija tai kokenut golfari.

Kentän suunnittelu on otettu huomioon sekä pelaajien haasteet että ympäröivän luonnon kauneus. Reitit kulkevat metsäisen maiseman läpi, ja jokainen väylä tarjoaa omat ainutlaatuiset haasteensa. Kentän tunnusmerkkejä ovat sen laajat, hyvin hoidetut viheriöt sekä strategisesti sijoitetut vesiesteet ja bunkkerit.

Karelia Golf tarjoaa myös erinomaisen klubitalon, joka tarjoaa pelaajille laadukkaat palvelut. Klubitalossa on viihtyisä ravintola, jossa voit nauttia erilaisia ruokia ja virvokkeita ennen tai jälkeen pelin. Pro-shopista löydät kaikki tarvittavat golfvälineet ja -tarvikkeet.

Kenttä sijaitsee lähellä Joensuun keskustaa, joten se tarjoaa helpon pääsyn niin paikallisille asukkaille kuin vierailijoillekin.

Karelia Golf on loistava paikka kokea golfia idyllisessä suomalaisessa luonnossa, olitpa sitten vakavasti golfia harrastava tai etsit vain hauskaa ja rentouttavaa päivää viheriöillä.

⛳13. Vierumäki Golf

Vierumäki golf

Vierumäki Golf, sijaitsee luonnonkauniilla alueella Heinolassa, ja on osa Suomen Urheiluopiston yhteydessä toimivaa Vierumäki Resortia.

Tämä huippuluokan golfkohde tarjoaa kaksi erinomaista 18-reikäistä kenttää: Classic ja Cooke, jotka molemmat tarjoavat ainutlaatuisia pelikokemuksia.

Classic-kenttä on avattu jo vuonna 1988, ja se tunnetaan sen strategisesta suunnittelusta sekä hyvin hoidetuista viheriöistä. Kenttä seuraa luonnonmuotoja, ja se on täynnä mielenkiintoisia haasteita, jotka tarjoavat elämyksiä kaiken tasoisille golfareille.

Cooke-kenttä, avattu vuonna 2005, on nimetty kanadalaisen golfkenttäsuunnittelijan Doug Cooken mukaan. Cooke on moderni parkkenttä, joka tarjoaa haastavan ja viihdyttävän pelikokemuksen jokaiselle golfin ystävälle. Sen upeat maisemat ja suuret bunkkerit tekevät siitä visuaalisesti vaikuttavan.

Vierumäki Golf tarjoaa monipuoliset palvelut, kuten laadukkaan pro shopin, golfin harjoittelumahdollisuudet sekä ravintolan.

Paikan päällä on myös mahdollisuus nauttia majoituksesta ja muista Vierumäki Resortin tarjoamista palveluista. Niin harjoittelijat kuin kokeneetkin golfarit löytävät Vierumäen kentistä sekä haastetta että nautintoa.

🌅 14. Tapiola Golf

Tapiola golf

Tapiola Golf on tunnettu golfkenttä, joka sijaitsee Espoon Tapiolassa.

Kenttä avattiin vuonna 1956 ja se on pitkään ollut suosittu kohde golfaajille alueella. Kenttä sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä, jossa yhdistyvät metsäiset maisemat, vesielementit ja tarkoin hoidetut viheriöt.

Tapiola Golf -kenttä on 18-reikäinen.

Kenttä on suunniteltu haastavaksi ja monipuoliseksi, tarjoten pelaajille erilaisia strategisia vaihtoehtoja. Kentän fairwayt ovat hyvin hoidettuja ja sen viheriöt ovat kuuluisia tasaisuudestaan ja nopeudestaan.

Kentän ensimmäiset yhdeksän reikää kulkevat metsäisessä ympäristössä, jossa korkeuserot ja puiden asettamat haasteet vaativat tarkkuutta ja taktikointia. Toiset yhdeksän reikää puolestaan sijoittuvat avoimemmille alueille, jossa vesiesteet, bunkkerit ja tuulien vaihtelut tuovat oman lisähaasteensa pelaajille.

Tapiola Golf tarjoaa myös laadukkaat harjoitusalueet, kuten lähipelialueen, harjoitusviheriön ja harjoitusalueen pitkille lyönneille.

Kentän klubitalo on viihtyisä ja siinä on ravintola, jossa pelaajat voivat nauttia virkistävää juomaa tai herkullista ruokaa pelikierroksen jälkeen.

Kentän ympäristö tarjoaa rauhallisen ja kauniin paikan pelata golfia luonnon helmassa, ja sen haastavuus tyydyttää myös kokeneempien pelaajien tarpeet.

🌾 15. Yyteri Golf

Yyteri golf

Yyteri Golf sijaitsee Suomen länsirannikolla, Porin kaupungin lähellä upean Yyterin hiekkarannan läheisyydessä.

Kenttä tarjoaa golfharrastajille upean yhdistelmän luonnonkauneutta ja haastavaa pelikokemusta.

Yyteri Golf on 18-reikäinen kenttä, joka on suunniteltu hyödyntämään alueen ainutlaatuista luontoympäristöä.

Kentän huolellisesti suunnitellut viheriöt ja griinit ovat hyvässä kunnossa, mikä tarjoaa tasaisen ja miellyttävän pelipinnan. Yyteri Golfissa on myös erinomaiset harjoittelualueet, kuten lähipelialueet, harjoitusviheriö ja bunkkereita.

Golfkentän läheisyys Yyterin upeaan hiekkarantaan tekee siitä ihanteellisen kohteen golfmatkailijoille. Matkaa rannalle on vain lyhyt kävelymatka, joten pelaajat voivat nauttia hiekkarannan kauneudesta ja rentoutua pelin jälkeen.

Yyteri Golf tarjoaa golfharrastajille monipuolisen ja kauniin peliympäristön, jossa haastavat reiät yhdistyvät upeisiin maisemiin. Kentän sijainti luonnonkauniilla alueella tekee siitä suositun kohteen niin paikallisille kuin vierailijoillekin, jotka etsivät unohtumattomia golfkokemuksia Suomen rannikolla.

Mukavaa huiskimista!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *