Hae!

Hiihtokeskusmökit – Vuokramökit hiihtokeskusten läheisyydessä

Tervetuloa kattavaan artikkeliimme Suomen hiihtokeskusten lähistöllä sijaitsevista hulppeista vuokramökeistä ja -huviloista! Valitse vain sinua kiinnostava hiihtokeskus, ja siirry tätä hiihtokeskusta käsittelevään artikkeliin tarkastelemaan upeaa mökkitarjontaa!

Alempaa löydät myös lyhyen kuvauksen näistä hiihtokeskuksista, sekä linkkejä muihin sinua mahdollisesti kiinnostaviin artikkeleihin!

Hypätään sen pidemmittä puheitta hiihtokeskuslistan kimppuun!

Hiihtokeskusten lähellä sijaitsevat mökit; Hyvä tietää

Hiihtolomakausi lähestyy ja mikä olisikaan parempaa kuin majoittua vuokramökillä hiihtokeskuksen läheisyydessä, jotta pääset nauttimaan rinteiden tarjoamasta ilosta mahdollisimman vaivattomasti. Hiihtokeskusten lähellä sijaitsevat mökit ovatkin suosittu vaihtoehto lomailijoille ympäri maailmaa.

Mökkimajoitus tarjoaa monia etuja hiihtokeskusloman aikana, kuten lisää tilaa, omaa rauhaa ja mahdollisuuden kokata omia aterioita. Lisäksi hiihtokeskuksen läheisyydessä sijaitsevat mökit tarjoavat helpon pääsyn rinteille ja muille aktiviteeteille, jolloin voit käyttää aikasi täysin lasketteluun ja muihin harrastuksiin.

Hiihtokeskusten lähellä sijaitsevien mökkien valikoima on laaja, joten kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja valita majoitus, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja budjettiin. Mökkejä löytyy eri kokoluokista, erilaisilla varustelun tasoilla ja eri hintaluokista, joten valinnanvaraa on paljon.

On kuitenkin hyvä muistaa, että hiihtokeskusten läheisyydessä sijaitsevat mökit voivat olla suosittuja ja täyttyä nopeasti erityisesti sesonkiaikoina. Siksi kannattaa varata majoitus ajoissa, jotta varmistat haluamasi mökin saatavuuden ja voit keskittyä rentoutumaan loman aikana.

Lue lisää Suomen laskettelu- ja hiihtokeskuksista täältä.

Ylläs

Yllästunturi on suosittu lomakohde Lapissa, Pohjois-Suomessa. Se sijaitsee noin 150 km pohjoiseen Rovaniemeltä ja 40 km pohjoiseen Kittilän kunnasta.

Ylläksen hiihtokeskus on yksi suurimmista hiihtokeskuksista Suomessa. Alueella on yhteensä 63 rinnettä, joista pisimmät ovat yli kaksi kilometriä pitkiä, ja rinteiden yhteispituus on noin 53 kilometriä. Hiihtokeskuksessa on myös yli 300 kilometriä latuja hiihtäjille, joista osa on valaistuja ja osa luonnonlatuja.

Yllästunturin alueella on monipuolisia aktiviteetteja talvella ja kesällä, kuten husky- ja porosafarit, lumikenkäily, kelkkasafarit ja patikointi. Alueella sijaitsee myös kansallispuisto, jossa voi nauttia Lapin ainutlaatuisesta luonnosta. Ylläksen ympäristössä on myös useita majoitusvaihtoehtoja, kuten mökkejä, huoneistoja ja hotelleja.

Ylläksen hiihtokeskuksen palveluihin kuuluu ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa sekä rentoutua laskettelupäivän jälkeen. Alueella on myös kauppoja, joista voi ostaa erilaisia matkamuistoja ja tarvikkeita hiihtämiseen ja muihin aktiviteetteihin.

Levi

Levitunturi sijaitsee Kittilän kunnassa Lapin maakunnassa Pohjois-Suomessa. Se on yksi Lapin suosituimmista matkailukohteista, erityisesti talvisin hiihtokeskuksena. Levitunturin huipulta avautuvat upeat näkymät ympäröivään tunturiluontoon.

Levin hiihtokeskus on yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista hiihtokeskuksista, ja se sijaitsee Levitunturin juurella. Levin alueella on yli 40 rinnettä eri vaikeusasteilla, joten se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Lisäksi alueella on monipuolisia aktiviteetteja, kuten hiihtoa, lumilautailua, kelkkailua, huskysafareita ja revontulien tarkkailua. Levin keskustassa on monipuoliset palvelut, kuten ravintoloita, baareja, kauppoja ja hotelleja, ja se on vilkas yöelämän keskus.

Tämän linkin takaa voit myös lukea kattavan Levin Majoitus & Loma- ja lasketteluoppaamme!

Ruka

Rukatunturi on tunturi Kuusamossa Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa. Se on suosittu lomakohde erityisesti talvella, sillä alueella sijaitsee Rukan hiihtokeskus.

Rukan hiihtokeskus on yksi Suomen suurimmista hiihtokeskuksista ja se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet hiihtoon ja lasketteluun. Alueella on yli 30 rinnettä eri tasoille sopien, sekä laskettelijoille että lumilautailijoille. Rukan hiihtokeskus on myös suosittu paikka hiihtämiseen ja lumilautailuun. Lisäksi Rukalla on yli 500 kilometriä merkittyjä hiihtolatuja, joista osa kulkee upeissa kansallispuistoissa ja erämaissa.

Rukan hiihtokeskus tarjoaa myös muita talviaktiviteetteja, kuten moottorikelkkasafareita, husky- ja porosafareita sekä lumikenkäilyä. Alueella on myös useita ravintoloita, baareja ja kauppoja.

Rukatunturin ja Rukan hiihtokeskuksen ympäröimä luonto on upeaa ja erämaista. Alueella on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden, kuten vaellusta, kalastusta ja melontaa.

Tahko

Tahkovuori on suosittu lomakohde Pohjois-Savossa, joka sijaitsee noin 70 kilometriä Kuopion kaupungista koilliseen. Tahkovuoren alueella on monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun, liikuntaan ja vapaa-ajanviettoon ympäri vuoden. Kesäisin alueella voi esimerkiksi patikoida, pyöräillä, golffata tai veneillä järven rannoilla. Talvisin Tahkovuorella voi harrastaa monipuolisesti talviurheilua, kuten laskettelua, lumilautailua ja hiihtoa.

Tahkon hiihtokeskus on yksi Suomen suurimmista hiihtokeskuksista, jossa on yli 20 rinnettä ja yli 15 hissiä. Rinteet sopivat eritasoisille laskijoille, aloittelijoista kokeneempiin laskijoihin. Hiihtokeskuksessa on myös useita hiihtokouluja, joissa voi opetella laskettelun tai lumilautailun perusteet. Hiihtokeskuksen yhteydessä on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja muita palveluita, jotka palvelevat laskijoita ja muita matkailijoita. Tahkon hiihtokeskus on myös tunnettu monista tapahtumistaan, kuten esimerkiksi FIS Freestyle World Cup -tapahtumasta, joka järjestetään vuosittain.

Vuokatti

Vuokatti on suosittu matkailukohde Kainuun maakunnassa Suomessa. Se tunnetaan erityisesti talviurheilumahdollisuuksistaan, kuten hiihtokeskuksesta.

Vuokatin hiihtokeskus tarjoaa yli 60 kilometriä hoidettuja hiihtolatuja ja 13 rinnettä laskettelijoille ja lumilautailijoille. Hiihtokeskus on suosittu erityisesti perheiden keskuudessa, sillä se tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja ja opetusta kaikenikäisille ja -tasoisille laskijoille. Lisäksi Vuokatin alueella on paljon muita talviaktiviteetteja, kuten kelkkailua, luistelua ja jääkiipeilyä.

Vuokatin hiihtokeskus on myös suosittu harjoituspaikka huippu-urheilijoille eri lajeissa. Siellä sijaitsee Suomen Olympiakomitean valmennuskeskus, jossa on erinomaiset harjoitusmahdollisuudet muun muassa hiihtäjille ja yleisurheilijoille.

Lisäksi Vuokatissa on paljon muita aktiviteetteja ympäri vuoden, kuten golfia, pyöräilyä, patikointia ja kalastusta. Vuokatti on myös suosittu kokous- ja kongressipaikka, jossa on hyvät kokous- ja majoituspalvelut.

Saariselkä

Saariselkä on suosittu matkailukohde Lapissa, Pohjois-Suomessa. Se sijaitsee Inarin kunnassa Urho Kekkosen kansallispuiston vieressä, noin 250 km pohjoiseen Napapiiriltä.

Saariselän hiihtokeskus on yksi Lappiin suuntaavien hiihtomatkailijoiden suosituimmista kohteista. Alueella on yhteensä 15 rinnettä, joista pisimmät ovat yli 1,8 kilometriä pitkiä, ja rinteiden yhteispituus on noin 15 kilometriä. Hiihtokeskuksessa on myös yli 200 kilometriä latuja hiihtäjille, joista osa on valaistuja ja osa luonnonlatuja.

Saariselän alue tarjoaa myös monipuolisia aktiviteetteja talvella ja kesällä, kuten husky- ja porosafarit, lumikenkäily, kelkkasafarit ja patikointi. Alueella on myös hotelleja, mökkejä ja muita majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Pyhätunturi

Pyhätunturi on suosittu matkailukohde Lapissa, Pohjois-Suomessa. Se sijaitsee Pelkosenniemen kunnassa, noin 120 km pohjoiseen Rovaniemeltä.

Pyhätunturin hiihtokeskus on yksi Lapin suurimmista hiihtokeskuksista, jossa on yhteensä 14 rinnettä, joista pisimmät ovat yli 2,5 kilometriä pitkiä, ja rinteiden yhteispituus on noin 30 kilometriä. Hiihtokeskuksessa on myös yli 150 kilometriä latuja hiihtäjille, joista osa on valaistuja ja osa luonnonlatuja.

Pyhätunturi on myös suosittu vaelluskohde, sillä siellä sijaitsee Pyhä-Luoston kansallispuisto, jossa on useita vaellusreittejä eri pituuksilla ja vaikeustasoilla. Pyhätunturilla on mahdollisuus harrastaa myös muita talviaktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä, kelkkasafareita ja jääkiipeilyä.

Pyhätunturin alueella on useita majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja, mökkejä ja huoneistoja. Alueella on myös ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joista voi ostaa erilaisia matkamuistoja ja tarvikkeita hiihtämiseen ja muihin aktiviteetteihin.

Messilä

Messilä on suosittu laskettelukeskus Etelä-Suomessa, noin 10 kilometriä Lahden keskustasta pohjoiseen. Messilä sijaitsee kauniissa metsäisessä ympäristössä ja tarjoaa erinomaiset puitteet laskettelulle, lautailulle ja muille talviurheilulajeille.

Messilän hiihtokeskuksessa on yhteensä yli 10 rinnettä, joista pisimmät ovat yli kilometrin mittaisia, ja rinteiden yhteispituus on noin 12 kilometriä. Hiihtokeskuksessa on myös kaksi snowparkia, joissa on erilaisia hyppyreitä, railseja ja muita esteitä lautailijoille ja freestyle-hiihtäjille.

Messilän alueella on myös monipuolisia aktiviteetteja talvella ja kesällä, kuten lumikenkäily, kelkkasafarit, frisbeegolf ja patikointi. Alueella on myös useita majoitusvaihtoehtoja, kuten mökkejä, huoneistoja ja hotelleja. Messilän yhteydessä toimii myös ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa sekä rentoutua laskettelupäivän jälkeen.

Salla

Sallatunturi on suosittu matkailukohde Lapissa, Pohjois-Suomessa. Se sijaitsee Sallan kunnassa, noin 130 km pohjoiseen Rovaniemeltä.

Sallan hiihtokeskus on yksi Lappiin suuntaavien hiihtomatkailijoiden suosituimmista kohteista. Alueella on yhteensä 15 rinnettä, joista pisimmät ovat yli 1,4 kilometriä pitkiä, ja rinteiden yhteispituus on noin 15 kilometriä. Hiihtokeskuksessa on myös yli 200 kilometriä latuja hiihtäjille, joista osa on valaistuja ja osa luonnonlatuja.

Sallatunturin alue tarjoaa myös monipuolisia aktiviteetteja talvella ja kesällä, kuten husky- ja porosafarit, lumikenkäily, kelkkasafarit ja patikointi. Alueella sijaitsee Suomen korkein vesiputous, Korouoma, jonne on mahdollista tehdä vaellusretkiä. Alueella on myös hotelleja, mökkejä ja muita majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Sallatunturin alueella on myös monipuolisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joista voi ostaa erilaisia matkamuistoja ja tarvikkeita hiihtämiseen ja muihin aktiviteetteihin. Alueen sijainti lähellä Venäjän rajaa tarjoaa myös mahdollisuuden tehdä retkiä naapurimaahan.

Paljakka

Paljakka on suosittu lomakohde Kainuussa, Pohjois-Suomessa. Se sijaitsee noin 100 km pohjoiseen Kajaanista.

Paljakan laskettelukeskus on yksi Kainuun suurimmista hiihtokeskuksista. Alueella on yhteensä 12 rinnettä, joista pisimmät ovat noin kahden kilometrin pituisia, ja rinteiden yhteispituus on noin 12 kilometriä. Hiihtokeskuksessa on myös noin 100 kilometriä latuja hiihtäjille, joista osa on valaistuja ja osa luonnonlatuja.

Paljakka tarjoaa myös monipuolisia aktiviteetteja talvella ja kesällä, kuten husky- ja porosafarit, lumikenkäily, kelkkasafarit ja patikointi. Alueella on myös mahdollisuus käydä kylpylässä ja saunassa. Paljakassa on hotelleja, mökkejä ja muita majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Paljakan hiihtokeskuksessa on ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa. Alueella on myös kauppoja, joista voi ostaa erilaisia matkamuistoja ja tarvikkeita hiihtämiseen ja muihin aktiviteetteihin. Paljakka on suosittu laskettelukohde perheille ja aloitteleville laskettelijoille, mutta myös kokeneemmat laskijat viihtyvät hyvin alueella.

Suomutunturi

Suomutunturi on tunturi ja laskettelukeskus Sodankylän kunnassa Lapissa, Pohjois-Suomessa. Se sijaitsee noin 120 km Rovaniemeltä pohjoiseen. Suomutunturin korkein huippu on 410 metriä merenpinnan yläpuolella, ja sieltä avautuu näkymä yli Lapin tunturimaiseman.

Suomutunturin laskettelukeskus tarjoaa rinteitä kaiken tasoisille laskijoille ja lautailijoille. Alueella on yhteensä 10 rinnettä ja useita hissejä. Lisäksi Suomutunturi on suosittu hiihtokeskus, jossa on hyvät mahdollisuudet myös maastohiihtoon.

Suomutunturin alueella on myös laaja valikoima muita talviaktiviteetteja, kuten moottorikelkkasafareita ja poroajeluita. Kesäaikaan alueella voi patikoida tai tutustua läheiseen Urho Kekkosen kansallispuistoon.

Suomutunturin laskettelukeskus on suosittu paikka niin suomalaisten kuin ulkomaalaistenkin laskettelijoiden keskuudessa, ja se tarjoaa hyvät puitteet talviloman viettoon Pohjois-Suomessa.

Pallas

Pallastunturi sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella Länsi-Lapissa. Se on yksi Suomen vanhimmista luonnonpuistoista ja suosittu vaelluskohde, joka tarjoaa upeat maisemat tunturijärvien, kelojen ja tuntureiden yli.

Pallaksen laskettelu- ja hiihtokeskus sijaitsee Pallastunturin juurella ja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet lasketteluun, lautailuun ja hiihtoon. Keskuksessa on kymmenisen rinnettä, joista vaativampia on 4 kappaletta, sekä monipuoliset latu- ja retkeilyverkostot. Keskuksessa on myös useita ravintoloita, vuokraamo ja hiihtokoulu. Lisäksi Pallastunturilla on mahdollista kokea myös revontulien loistoa ja talvinen erämaan tunnelma.

Himos

Himos on laskettelu- ja hiihtokeskus Keski-Suomessa, noin 10 kilometriä Jämsän keskustasta pohjoiseen. Se tarjoaa 26 rinnettä eri vaikeustasoilla ja yli 20 kilometriä hoidettuja latuja hiihtäjille. Lisäksi keskuksessa on lumipuisto, snowpark ja pulkkamäki. Himoksella on myös monipuolisia majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja, mökkejä ja huoneistoja, sekä useita ravintoloita ja after ski -paikkoja. Keskuksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, kuten festivaaleja ja konsertteja.

Ukkohalla

Ukkohalla on suosittu laskettelu- ja hiihtokeskus Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa. Se sijaitsee Hyrynsalmen kunnassa, noin 80 kilometrin päässä Kajaanista. Ukkohallan rinteet soveltuvat eri tasoisille laskijoille, aloittelijasta kokeneeseen. Alueella on yhteensä 15 rinnettä, joista pisimmät ovat yli kilometrin mittaisia. Lisäksi Ukkohallasta löytyy 5 hissiä sekä lumetusjärjestelmä varmistamaan hyvät lumiolosuhteet. Ukkohallasta löytyy myös 150 kilometriä hiihtolatuja, lumikenkäilyreittejä sekä mahdollisuus kokeilla fatbiken ajamista lumessa. Alueelta löytyy useita majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelli ja mökit, sekä ravintoloita ja kahviloita.

Olos

Olostunturi on tunturi Länsi-Lapissa, noin 15 kilometriä Muonion kunnan keskustasta pohjoiseen. Olostunturin rinteet tarjoavat mahdollisuuden lasketteluun ja lautailuun, ja alueella on myös hiihtolatuja. Oloksen laskettelu- ja hiihtokeskus tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten vuokraamon, ravintoloita ja majoitusta. Alueen rinteet sopivat eri tasoisille laskijoille, ja alueella on myös lapsille sopivia rinteitä ja ohjattua toimintaa. Olostunturin maisemat ovat upeat, ja alueella on mahdollisuus nauttia myös muista talviaktiviteeteista, kuten moottorikelkkasafareista ja poroajeluista.

Sappee

Sappee on laskettelu- ja hiihtokeskus Etelä-Suomessa, noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Alueella on 12 rinnettä eri taitotasoille, joista pisimmät ovat yli kilometrin mittaisia. Lisäksi Sappeessa on lumilautapuisto, pulkkamäki ja hiihtolatuja. Alueen palveluihin kuuluu ravintoloita, vuokraamo ja myymälöitä. Sappeessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja kisoja.

Iso-Syöte

Iso-Syöte on talviurheilukeskus Pohjois-Pohjanmaalla Suomessa. Se sijaitsee Iso-Syötteen kansallispuiston alueella, joka tarjoaa upeat maisemat ja luontoelämykset hiihtäjille ja laskettelijoille. Alueella on 17 rinnettä ja yli 20 km hiihtolatuja. Lisäksi alueella on lumipuisto, maastopyöräreitit, kelkkareitit ja erilaisia aktiviteetteja kuten moottorikelkkasafarit, lumikenkävaellukset ja huskysafarit. Iso-Syötteen laskettelu- ja hiihtokeskus on suosittu kohde niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin, ja se tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja eri taitotasoille ja mieltymyksille.

Hetta Hiihtomaa

Hettaan Hiihtomaassa voi nauttia upeista talvisista maisemista ja hiihtoladuista, jotka soveltuvat niin perheille kuin kokeneemmillekin hiihtäjille. Alueella on yli 150 km hoidettuja latuja ja reittejä, joista osa kulkee Käsivarren erämaan upeissa maisemissa. Lisäksi Hetta Hiihtomaassa on mahdollisuus hiihtää myös yöllä valaistuilla laduilla. Alueelta löytyy myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja ja mökkejä, joista voi nauttia talvisesta luonnosta ja rauhallisesta ympäristöstä.

Pääskyvuori

Pääskyvuori on laskettelu- ja hiihtokeskus, joka sijaitsee Suomessa Pohjois-Karjalan maakunnassa. Se on suosittu lomakohde talviurheilua harrastaville ja tarjoaa monipuoliset rinteet eri tasoisille laskijoille. Lisäksi Pääskyvuorella on useita hissejä sekä muita palveluita, kuten vuokraamo ja ravintoloita. Keskuksen ympärillä on myös kauniit maisemat ja mahdollisuus muihin talviaktiviteetteihin, kuten lumikenkäilyyn ja moottorikelkkailuun.

Häkärinteet

Häkärinteet on laskettelu- ja hiihtokeskus, joka sijaitsee lähellä Jyväskylää Keski-Suomessa. Se tarjoaa yhteensä 14 rinnettä, joista pisimmät laskut ovat noin kilometrin mittaisia. Keskuksessa on myös lumetusjärjestelmä, joka mahdollistaa laskettelun ja hiihtämisen jopa lämpimämpinä talvina. Lisäksi keskuksessa on useita hissejä ja mukavia taukopaikkoja, kuten ravintoloita ja kahviloita. Häkärinteet on suosittu paikka laskettelusta ja hiihdosta kiinnostuneille, ja se sopii hyvin eri taitotasoille.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *